Rechtbank: Ziggo hoeft waarschuwingen Brein niet door te sturen naar klanten

wie welke Speciaal Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in hoger beroep. De Hersenstichting, die rechthebbenden vertegenwoordigt, stuurt brieven naar dienstverleners over klanten die via Bittorrent verschillende films, series, games of muziek downloaden en uploaden. Brein wil dat providers verplicht worden deze waarschuwingen te sturen naar deze “frequente en langdurige uploaders”. De rechtbank oordeelt nu dat daar “op dit moment” geen wettelijke basis voor is.

De organisatie heeft alleen het IP-adres dat wordt gebruikt voor illegaal downloaden, maar bevat geen naam en adresgegevens van de persoon. De provider kan vaak zien bij welke clients welke IP-adressen horen. Met de waarschuwingsbrieven hoopt Brin dat mensen vrijwillig stoppen met het downloaden en uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

‘Matige vorm van handhaving’

Brin overweegt in beroep te gaan bij de Hoge Raad. brein Vind Doorsturen van waarschuwingsberichten “Meest matige vorm van handhaving”.

“De overtreder krijgt de mogelijkheid om zijn gedrag aan te passen zonder directe gevolgen. Het accepteren van de uitspraak van de rechtbank betekent dat Brein haar platform moet aanpassen om altijd naam, adres en woonplaats te vragen, zodat de overtreder een zaak kan indienen en de volharding kan voor de rechter worden gedaagd”, aldus de stichting.

privacywet

de rechter regeerde eerder Al hoeft Ziggo op dit moment geen waarschuwingen van Brein door te sturen, omdat de aanbieder eerst een vergunning nodig heeft van zijn privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. De omleiding zou dan in strijd zijn met de AVG-privacywet. Volgens de rechtbank had Brin via de rechtbank van Ziggo kunnen bepleiten dat het bedrijf een dergelijke vergunning bij de AP had moeten aanvragen “als tussenstap om zekerheid te krijgen over de grondslag voor verwerking”.

READ  0297.nl | Speciaal openbaar vervoer

In februari verloor BREIN al Gelijkaardige rechtszaak tegen Ziggo.

More from Madison Garrett
Dodgers Dugout: Team annuleert een wedstrijd, sommige fans worden boos
Hallo, en welkom bij een nieuwe editie van Dodgers Dugout. Mijn naam...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *