Redditor verwerft afsluitende Netflix-cacheserver met 262TB opslag

Redditor verwerft afsluitende Netflix-cacheserver met 262TB opslag
Zoom / Open Connect Appliance-server uit ongeveer 2013 overgenomen door Redditor.

Reddit-gebruiker PoisonWaffe3 Recent aangekocht Een Netflix-cacheserver uit het 2013-tijdperk is uit dienst genomen en gewist voor verwijdering, een zeldzame gelegenheid voor het publiek om een ​​glimp op te vangen van de mysterieuze apparaten, plaatsvervangend rapporten.

Een afsluitende cacheserver – genaamd “Open Connect Appliance” (of OCA) – die wordt uitgevoerd als onderdeel van Netflix’s Open Connect Content Delivery Network. Open Connect is een netwerk van servers over de hele wereld Ingesloten lokale ISP met lokale kopieën van Netflix-videocontent, wat de levering van die content aan Netflix-kijkers versnelt door deze zo dicht mogelijk bij de kijkers te brengen (geografisch en qua netwerkhops).

Netflix biedt veel documentatie op hoog niveau over: Open verbinding op hun website, maar wat? Niet algemeen bekend Het is wat bepaalde componenten het tot een keuze maken voor Open Connect-servers – vooral degenen die bijna tien jaar oud zijn. Na het verwijderen van drie schroeven, nam PoisonWaffle3 een kijkje in hun unit en ontdekte een “zeer standaard” SuperMicro-moederbord, een Intel Xeon CPU (E5 2650L v2), 64 GB DDR3 RAM, 36 7,2 TB Western Digital HDD’s (7200 rpm). minuut), zes 500GB Micron SSD’s, een paar 750W voedingen en één 4-poorts 10GbE NIC. In totaal heeft de server “262 TB aan onbewerkte opslag”, aldus PoisonWaffle3.

PoisonWaffle3 kreeg de felrode Netflix-cacheserver omdat ze werkten met een ISP die apparaten buiten dienst stelde. “We gaan met pensioen / vervangen nogal wat Netflix OCA-caches uit het 2013-tijdperk, en ik kreeg er een aangeboden”, schreven ze. Natuurlijk kon ik geen nee zeggen.

READ  Indie-ontwikkelaar geeft gratis downloadcodes weg voor de nieuwste Wii U-game

Oorspronkelijke gebruiker Vraag om advies Over wat te doen met OCA, suggesties varieerden van mijnbouw Cryptocurrency Chia (wat veel opslagruimte in beslag neemt) om een ​​bestand af te spelen plexi Mediastreamingserver. Oorspronkelijk zette OCA FreeBSD aan, maar de server werd volledig weggevaagd als onderdeel van het afsluitproces. In plaats daarvan is PoisonWaffle3. geïnstalleerd Tronas, een open source-besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor toepassingen voor het opslaan van netwerkbestanden. Welke weg PoisonWaffle3 ook inslaat met hardware, 262 TB is nog steeds voldoende opslagruimte voor één persoon – zelfs in 2022.

Interessant is dat de internettelefonieservice nu is verlopen wonder Gebruik het lokale cachingsysteem om data efficiënter te distribueren volgens hetzelfde basisprincipe als Open Connect in de jaren ’80 en ’90. In plaats van video te streamen, leverde deze service alleen tekstgegevens en NAPLPS vector grafische bestanden. De tijden zijn veranderd, maar we willen nog steeds snelle data.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *