Releasedatum iOS 17 Beta: wanneer kun je de eerste build downloaden?

Releasedatum iOS 17 Beta: wanneer kun je de eerste build downloaden?

Apple’s WWDC begint over minder dan twee weken. Apple-fans weten wat dat betekent: de aankondiging van iOS 17, de grote iPhone-update van het jaar. Zeer kort daarna kunt u ook de eerste proefversie van de software downloaden. Maar wanneer is de releasedatum van de bètaversie van iOS 17?

Het laatste iOS 17-nieuws

Nieuws

iOS 17 krijgt een app voor slimme notities

Nieuws
Geschreven door Laura Grotarts12:231 minuut

Nieuws

Deze iPhone-functies worden nog beter met iOS 17

Nieuws

Geschreven door Animek Lorensen10:371 minuut

Onthuld op WWDC

De Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) is een bijeenkomst van zowel softwareontwikkelaars als technologieliefhebbers van over de hele wereld. Dit jaar start het op maandag 5 juni. Apple zal vervolgens de nieuwe software onthullen aan alle apparaten, inclusief iOS 17 voor de iPhone. Vervolgens horen we over alle nieuwe functies die u dit najaar op uw iPhone kunt verwachten. Maar voordat dat gebeurt, zal Apple gedurende de zomer verschillende bèta’s uitrollen. Hoe krijg je iOS 17 als eerste? Door deel te nemen aan het bètaprogramma. De vraag is: wanneer gaat dat beginnen?

iPhone 14 Pro nu tot € 10 korting per maand!

iOS 17 Beta releasedatum: eerste build

De eerste bèta met nieuwe iOS-functies verschijnt traditiegetrouw direct na de WWDC-keynote – althans de afgelopen jaren, en Apple houdt zich vaak aan dit soort tradities. Met andere woorden: de eerste bèta van iOS 17 verschijnt op maandag 5 juni in de avonduren.

Kun je deze bèta meteen downloaden op je iPhone? Misschien, maar misschien ook niet. Dit is de ontwikkelaarsbèta en alleen app-makers die een (betaald) account bij Apple hebben, mogen deze downloaden. De kans is groot dat je geen deel uitmaakt van deze groep, maar je kunt de iOS 17-bèta ook uitproberen vóór de officiële release in september. Daarvoor moet je wachten op de openbare bèta.

READ  Samsung Galaxy S21 update vanaf november beschikbaar in Nederland

Wanneer wordt de openbare bèta vrijgegeven?

Het hangt volledig af van de eerste ontwikkelaarsbèta. Als er nog steeds veel bugs worden ontdekt, zal Apple de bèta nog niet vrijgeven aan het grote publiek. Vorig jaar verscheen de eerste openbare bèta van iOS 16 pas op 11 juli – meer dan een maand na de aankondiging op 6 juni. Maar het kan heel snel gaan. Met iOS 15 werd de eerste openbare bèta uitgebracht op 30 juni, terwijl de eerste ontwikkelaarsbèta op 7 juni werd uitgebracht. Maar we verwachten zeker de releasedatum van iOS 17 beta in de eerste helft van juli.

Wat is er nieuw in iOS 17?

iPhone iOS 17-app

Als we het maar wisten! Apple heeft al een kant van de sluiter geopend door de toegankelijkheidsfuncties te onthullen van iOS 17. Er gaan ook geruchten over een volledig herzien dashboard dat je zelf kunt aanpassen. Ook wordt er een geheel nieuwe Apple-applicatie gelanceerd: Journals, een soort dagboek. Hoe dan ook: over een paar weken zal Apple ons volledig op de hoogte brengen van alle nieuwe functies van iOS 17!

Op de hoogte blijven van iOS 17 en andere Apple-updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Na afloop van een WWDC event ontvang je direct highlights in je mailbox.

Helaas is uw aanmelding niet gelukt. Probeer het later opnieuw.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *