Republikeinse ambtenaar van Minnesota neemt ontslag na het plaatsen van een afbeelding waarin het masker wordt vergeleken met nazi-Duitsland

Republikeinse ambtenaar van Minnesota neemt ontslag na het plaatsen van een afbeelding waarin het masker wordt vergeleken met nazi-Duitsland

Jennifer Carnahan, voorzitter van de Republikeinse Partij van Minnesota, bevestigde het ontslag van de ambtenaar dinsdag in een verklaring. Eerder had ze de bewering van een lagere rang herhaald dat de Facebook-pagina van de Wabasha County Republikeinse Partij was gehackt – een bewering dat ze dinsdagavond introk.

“De Republikeinse Partij van Minnesota heeft vernomen dat de Facebook-pagina van Wabasha County gisteravond niet is gehackt, zoals de Wabasha County-voorzitter gelooft”, zei Carnahan dinsdag in een verklaring. ‘Het aanstootgevende beeld is helaas geplaatst door een bestuurslid die op verzoek van de partij per direct is afgetreden.’

Ze voegde eraan toe dat zowel de staatspartij als het provinciebestuur ‘zich verontschuldigt voor deze teleurstellende post’, die ze ook ‘vitriool’ noemde.

De post is nu verdwenen en Carnahan heeft de lokale voorzitter gevraagd om de persoon die verantwoordelijk is voor de post te vragen ontslag te nemen, vertelde de communicatiedirecteur van de staatspartij, Jack Tomczak, aan CNN. De persoon die de afbeelding heeft gepost, is niet openbaar genoemd.

Jewish Community Action, een activistische groep uit Minnesota, plaatste maandag een screenshot van de afbeelding in een tweet de paal dichtslaan.

Het bevatte een zwart-wit beeld van een nazi-officier en een man met een zespuntige Davidster – die de joden moesten dragen als identificatie in het door de nazi’s bezette Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. De afbeelding werd onderschrift, “Zet gewoon de ster op en stop met klagen, het is niet zo moeilijk” bovenaan de afbeelding, en “Zet gewoon het masker op en stop met klagen” onderaan.

“Gezien het feit dat de rabbijnen van Minnesota zich recentelijk uitspraken voor een maskermandaat, voelt het vergelijken van dat mandaat met de Holocaust bijzonder walgelijk”, aldus de groep. getweet Maandag. “We vragen de @MNGOP om de Wabasha-republikeinen te vertellen dat ze dit soort beelden niet meer mogen gebruiken. Het verraadt een totaal gebrek aan zowel empathie als onderwijs.”

Carnahan reageerde maandag op de groep, bevestigde het beeld en verklaarde dat het provinciebestuur dacht dat het via een hack was gepost.

“Deze post is vandaag onder de aandacht van @ mngop gebracht. We hebben onmiddellijk contact opgenomen met het Wabasha-bestuur,” zei ze getweet.

Ze voegde eraan toe: “Onze partij ondersteunt / tolereert geen verdeeldheidwekkende en schadelijke berichten of dergelijke taal.”

READ  Het is een vreemd wachtspel voor het coachingteam van Dallas Cowboys

Op zaterdag begon Minnesota van haar burgers te eisen dat ze maskers droegen in alle overdekte bedrijven in overeenstemming met de bestelling van de democratische gouverneur Tim Walz.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *