Resident Evil Village heeft meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht terwijl de recordwinsten van Capcom doorgaan

Capcom heeft aangekondigd dat Resident Evil: Village wereldwijd 5 miljoen exemplaren heeft verkocht, waardoor deze mijlpaal iets sneller wordt bereikt dan zijn voorganger, Resident Evil 7: Biohazard. Het nieuws komt op het moment dat Capcom recordomzet en winst voor het tweede kwartaal rapporteert.

Zoals aangekondigd in een persbericht, heeft Capcom bevestigd dat Resident Evil: Village nu wereldwijd meer dan 5 miljoen eenheden heeft verkocht. Na een succesvolle releaseperiode in mei, waarin de game in de eerste week meer dan 3 miljoen eenheden verkocht, heeft Resident Evil: Village sindsdien een “gestaag groeiende verkoop” gezien waardoor het succes van de game kon voortduren.

Volgens het bedrijf is het succes van Village deels te danken aan de “veelzijdige uitbreiding” van de serie in het algemeen. “Naast een gevoel van schaal dat zijn voorgangers overtreft [Resident Evil 7: Biohazard], naast de verhalen die het horrorgenre overstijgen, wordt deze titel geprezen vanwege de hogere mate van actie en zelfs meer uitgebreide en boeiende gameplay”, aldus een verklaring van de studio over de game.

Met meer dan 5 miljoen verkopen in iets meer dan 5 maanden sinds de lancering, heeft Resident Evil: Village die mijlpaal veel sneller overtroffen dan Capcom’s laatste inzending in de serie, Resident Evil 7, waarvoor meer dan een jaar nodig was. . een taak. Ondanks dat Capcom die mijlpaal in een langzamer tempo bereikte, kondigde Capcom eerder deze maand aan dat Resident Evil 7 wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren heeft verkocht – en de eerste game in de serie is die dit doet.

READ  Vrouw aangeklaagd wegens moord op Vanessa Guillen

Het lijkt erop dat het recente succes van Resident Evil: Village een afspiegeling is van de studio als geheel. Laatste Capcom financiële rapporten Het is opmerkelijk dat de netto-omzet en winst van de studio voor het tweede achtereenvolgende kwartaal recordniveaus bereikten. De netto-omzet van Capcom steeg met 66,4% en het bedrijfsresultaat steeg met 61,9% op jaarbasis voor de zes maanden eindigend op 30 september.

In die periode zegt Capcom dat het succes voornamelijk te danken was aan nieuwe releases van titels en groei van de digitale verkoop – de verkoop van zijn eigen games bedroeg 19,8 miljoen eenheden (een stijging van 43,5% op jaarbasis). Capcom erkende het voortdurende succes van Resident Evil: Village bij het ondersteunen van de groei van de studio, maar merkte ook op dat het inspanningen heeft geleverd om zijn inkomsten te verhogen via andere methoden, waaronder het gebruik van zijn merken in films en gelicentieerde producten in esports. Monster Hunter 2: Wings of Ruin-verhalen zijn ook genoemd als een belangrijke succesfactor.

Bekijk voor meer informatie over Resident Evil: Village onze recensie van de game waar we hem een ​​8/10 gaven.

Jared Moore is een freelance schrijver voor IGN. je kunt het volgen Twitter.

Written By
More from Aubrey Mason
De nieuwe trailer van Monster Hunter wordt geprezen omdat hij meer op de games lijkt
De Monster Hunter-film heeft een nieuwe Chinese trailer gekregen en daar zien...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *