[Review] ‘Days Gone’ op pc is de beste versie van het post-apocalyptische actiespel

Ik had toen geen Playstation 4 Dagen gingen voorbij Het werd aanvankelijk uitgebracht in 2019, maar het idee van een zombie-apocalyps in de open wereld zorgde ervoor dat het hoe dan ook op mijn radar belandde, dus ik was opgewonden om de nieuwe pc-poort in handen te krijgen. ik ging naar Dagen gingen voorbij Met frisse, hoge verwachtingen en voor het grootste deel het waarmaken van de verwachting die ik de afgelopen anderhalf jaar heb gewekt, terwijl ik ook op een aantal cruciale elementen tekortschoot.

Dagen gingen voorbij Het begint met de nauwkeurigheid van de media en gooit je rechtstreeks in de chaos die is vernietigd door de ondoden (ze worden Freakers genoemd) voordat je twee jaar geleden ronddraait bij de zombie-apocalyps. De Pacific Northwest is een bedrieglijk mooi infernolandschap vol met Freaker’s nesten, hongerige dieren in het wild en wanhopige moordenaars. Gelukkig kruip je in de huid van de stoere Deacon St. John, een motorrijder uit Oregon die niet bang is om zijn handen vuil te maken om in leven te blijven.

Voordat ik de besmette Freaker Forests in Oregon indook en verkende, was ik aangenaam verrast om nogal wat toegankelijkheidsopties te zien. Deze omvatten extra schakelmogelijkheid, gemakkelijk te lezen visuele aanwijzingen, eenvoudigere besturingsopties en een QTE-optie voor automatisch aanvullen die het leven zeker een stuk eenvoudiger zal maken. Zes verschillende moeilijkheidsgraden zijn vanaf het begin ook beschikbaar, waardoor spelers voldoende controle hebben om de game-ervaring aan te passen aan hun persoonlijke behoeften. Bovendien, hoewel ik niet de nieuwste gaming-pc met bijgewerkte specificaties heb, was ik blij met de prestaties van de game bij de standaardinstellingen. Wetenschapper Dagen gingen voorbij Zeer ruim, heeft verschillende weerpatronen en zit vol vijanden. Ik ben echter geen banden of grafische problemen tegengekomen, wat voor een vlotte rit zorgde.

De meest meeslepende gameplay-component in Dagen gingen voorbij Het is dat ze trots staat in het open wereldgenre, duidelijk geïnspireerd door de krachtige aspecten van haar voorouders in de open wereld. Vliegen rond de bergstroken van Oregon op een Deacon-motorfiets is erg opwindend, vooral wanneer je ontwijkt door een smalle reeks kogels, trofeeën achtervolgt of de greep van de Freakers ontwijkt. Tijdens de verkenning zullen vaak zijmissies en optionele doelen verschijnen, zoals gijzelaars of Freaker’s nesten die vernietigd moeten worden. Als je het fietsen over de kaart beu bent, is er ook een optie voor snel reizen beschikbaar (op voorwaarde dat je fiets voldoende brandstof heeft voor de reis). Hoewel de omgeving misschien niet het meest interessant is om te verkennen, is het dynamisch en buitengewoon pittoresk (ondanks af en toe een lijk).

Tijdens de eerste delen van het spel sluip je onvermijdelijk rond de kampen en vijanden van de Freakers totdat je solide alternatieven hebt om te doden. Ik ben een grote fan van binnensluipen Oude rollen Series, dus ik voelde me thuis en bleef in de schaduw om verwoestende stiekeme aanvallen uit te voeren op nietsvermoedende slachtoffers. Het stealth-element van het spel is overheersend, aangezien sommige van de hoofdverhaalmissies vereisen dat informatie geheim wordt gehouden en vijanden wordt bespioneerd, waarvan je onmiddellijk weet dat ze zullen raken of missen, afhankelijk van de speler. Hoewel de vijanden niet echt doorgewinterde moordenaars zijn, zijn ze enigszins intuïtief, volgen ze het geluid en het licht dat ze produceren, en ik vond het leuk om stenen en vallen te gebruiken als afleiding voor stealth.

READ  Gerucht: de volgende Sonic-game staat mogelijk open voor de wereld en bevat Ubisoft Towers

Uiteindelijk krijg je ervaringspunten die je toegang geven tot nieuwe vaardigheden en statusupgrades. Mijn favoriete vaardigheid was Focus Shot, waarmee je de tijd even kunt vertragen tijdens het richten, vergelijkbaar met het gebruik van een pijl en boog in de lucht in The Legend of Zelda: A Breath of the Wild. Dagen gingen voorbij Het levert uitstekend werk om het werk onbelemmerd te houden. In plaats van dingen te pauzeren, zoals wapens ruilen, nieuwe items maken en genezende items gebruiken, worden ze allemaal binnen enkele seconden gebruikt via een bewegingswiel dat de pauzetijd of sneltoetsen vertraagt. Op een bepaald moment in het begin, toen Lee plotseling in een hinderlaag werd gelokt door een ploeg Freakers, slaagde ik erin weg te rennen, drie molotovcocktails te maken en binnen enkele seconden ongedeerd hun weg te vinden, een bewijs van hoe gemakkelijk het is om op te pikken de besturing en mechanica.

Terwijl Dagen gingen voorbij Het blinkt absoluut uit in visuals en gameplay-mechanica, helaas slaagt het er niet in om het na verloop van tijd leuk en fris te houden. Hoewel er een belangrijke missie moet worden voltooid, bereikt het verhaal nooit een overtuigende diepte. Er zijn niet veel persoonlijkheden om in te investeren, en de persoonlijkheden die je ontmoet, zijn uiteindelijk eendimensionaal. Deacon’s vulgaire persoonlijkheden lachten me af en toe terwijl ik de Freakers aan het wiegen was. Het begint zich echter te vervelen wanneer hij lange afstanden aflegt om een ​​snelle scène te zien of een heel vijandelijk kamp uit te schakelen, alleen maar omdat een passerend personage Deacon heeft opgedragen dit te doen. Het is absoluut een langzame inbranding – de belangrijkste wendingen in het plot en de volledige reeks gevechtsitems eindigen in uren en uren aan slopende taken.

Het resultaat is een game die je veel leuker vindt om te starten, twee missies te voltooien en ze vervolgens elke dag een naam te geven. De nieuwigheid van dingen als het upgraden van een Deacon-motorfiets, het kopen van nieuwe wapens en het verkennen van vaardigheidsbomen duurt maar zo lang, en het is soms moeilijk om een ​​verhaal te vinden dat je de hele 30 uur die het kost om het spel uit te spelen, onder controle kan houden. Ik merkte dat ik korte intervallen speelde omdat mijn aandachtsspanne verloren ging in het bos terwijl ik dwaalde tussen lange en repetitieve taken en tussen de pauzes door meer gas moest terugkrijgen.

Ondanks zijn tekortkomingen, Dagen gingen voorbij Een geweldige aanvulling op elke pc-gamebibliotheek. De overvloed aan taken zorgt ervoor dat je een flinke boost krijgt voor je geld – of je je er nu wel of niet de hele tijd aan houdt, het komt allemaal neer op hoeveel je een investering in het spel houdt.

Days Gone-beoordelingscode voor computer verstrekt door de uitgever.

Days Gone is nu beschikbaar voor PS4 en pc.

READ  Loop Hero is een roguelike game die je de meester maakt van een D & D-kerker

Written By
More from Max Mcgee

The Outer Worlds komt deze maand naar Steam

The Outer Worlds, de sci-fi RPG-spel van ontwikkelaar Obsidian Entertainment, komt precies...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *