‘Riverdale’ Spinoff-serie ‘Katy Keene’ geannuleerd bij The CW

‘Riverdale’ Spinoff-serie ‘Katy Keene’ geannuleerd bij The CW

Er is bevestigd dat The CW’s Riverdale spinoff-serie Katy Keene met in de hoofdrol Lucy Hale van Warner Bros. TV gaat niet verder met een tweede seizoen. De serie werd niet verlengd als onderdeel van de aankomende lei van het netwerk, voornamelijk vanwege de gebrekkige digitale prestaties van het eerste seizoen van de show op de gloednieuwe HBO Max-streamingprestaties.

Volgens The Hollywood ReporterHoewel de show werd geleid door superproducent Greg Berlanti en in eigen beheer was, presteerde de serie niet op het lineaire netwerk met vertraagde weergave of op de digitale platforms van The CW zoals andere pilotseries deden. Het netwerk had eerder opgemerkt dat het nog geen beslissing had genomen over de toekomst van de show.

Dat is een enigszins verrassende openbaring gezien dat Riverdale is enorm populair geworden dankzij de digitale push op Netflix. Zo populair zelfs dat The CW al vroeg geloof toonde in Katy Keene en vóór de première 13 back-upscripts had besteld. Uiteindelijk zijn er geen extra afleveringen opgepikt.

Bedacht door Riverdale en Archie Comics content chief Roberto Aguirre-Sacasa, de show beeldde Hale af als stripboekfavoriet Katy Keene en kenmerkte Ashleigh Murray die verscheen in Riverdale.

Katy Keene is de enige annulering van de CW dit seizoen, ondanks COVID-19 shutdowns, terwijl De 100, Pijl en Bovennatuurlijk gaan allemaal door met geplande laatste seizoenen.

Michael is een muziek- en tv-junkie die dol is op de meeste dingen die geen complete en totale verveling zijn. Je kunt hem volgen op Twitter@Tweetskoor

Waar te streamen Katy Keene

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *