Mexico voegt voor het weekend van 4 juli anti-COVID-controleposten toe aan de Amerikaanse grens

Mexico voegt voor het weekend van 4 juli anti-COVID-controleposten toe aan de Amerikaanse grens

Mexico voegde dit weekend nieuwe gezondheidscontrolepunten toe langs de Amerikaanse grens, aangezien coronavirusgevallen aan beide kanten van de scheidslijn toenemen.

Ambtenaren zijn bang voor overtochten tijdens het vakantieweekend van 4 juli zou de verspreiding van COVID-19 kunnen versterken – ondanks een verbod van drie maanden op niet-essentiële reizen dat steeds meer wordt genegeerd.

“Aan welke kant van de grens je ook woont, dit is NIET het moment om over te steken om te winkelen, te eten of familie te bezoeken aan de andere kant”, aldus de Amerikaanse ambassadeur Christopher Landau tweette donderdag.

“Als Amerikaanse burgers informele grensoverschrijdende reizen blijven maken, zullen de beperkingen toenemen, niet afnemen”, voegde Landau toe.

Gezondheidscontroles in de Mexicaanse staat Sonora, die een grens deelt met Arizona, zullen stranden en steden omvatten die populair zijn bij zowel Mexicaanse als Amerikaanse bezoekers en shoppers, zei gouverneur Claudia Pavlovich.

De staten Chihuahua, Coahuila, Nuevo Leon en Tamaulipas – allemaal grens aan Texas – hebben elk duizenden bevestigde gevallen van coronavirus geregistreerd, evenals Baja, Californië, net ten zuiden van San Diego.

Dinsdag veroorzaakte een bevestigd geval van COVID-19 in een uitgestrekt vluchtelingenkamp in Matamoros, Mexico, de alarmbel dat asielzoekers die hoorzittingen zoeken in de VS besmet zouden kunnen raken terwijl ze wachten.

READ  Premier Modi zegt zelfredzaam India nu mantra voor 130 crore-indianen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *