Rockies verslaan Pirates met 13-2 en verlengen hun winning streak naar 4 games

Brendan Rodgers reed in vier slagen, CJ Crohn maakte zijn 21e homerun en de Duitse Marquez werd de tweede Colorado-speler die 900 hits sloeg tijdens zijn carrière toen de Rockies vrijdagavond de Pittsburgh Pirates met 13-2 versloegen.

Elias Diaz kreeg twee hits en drie RBI’s en Charlie Blackmun nam drie hits en twee RBI’s toen de Rockies hun winning streak verlengden naar vier wedstrijden. Blackmon had twee honkslagen tegen Pittsburgh-speler Jose Quintana en verbeterde tot 8 voor 13 tegen de linkshandige van zijn carrière.

De Rockies hebben zeven van de negen gewonnen en hebben 33 punten gescoord in vier opeenvolgende wedstrijden.

‘We gaan vanavond swingen,’ zei Rodgers. “We voelen ons beter. De (All-Star) break komt eraan, maar we proberen niet te veel vooruit te denken. We hebben nog twee wedstrijden te winnen en dat is ons doel.”

Marquez (6-7) kreeg twee en zes slagen tegen in 6 2/3 runs voordat hij vertrok in de zevende nadat hij in de achterkant van het rechterbeen was geraakt door een enkele hopper van Kevin Newman.

Marquez herstelde zich om de bal te vangen en Newman voor de eerste keer van de zevende uit te gooien, maar hij viel even op de grond en werd verzorgd door een lid van de technische staf. Marquez stopte bij de volgende slagbeurt en werd verwijderd na een tweehonkslag van Jake Marisnick.

“Het doet pijn, maar het komt goed”, zei Marquez, die achter de 985e treffers van Jorge de la Rosa staat. “Niks slechts.”

Marquez is 6-1 met een ERA van 1.89 in zeven starts tegen de Buccaneers, en werd de eerste Colorado-bowler die een schot met één hand sloeg in Coors Stadium de laatste keer dat hij tegenover de Buccaneers stond op 29 juni 2021.

READ  De Steelers maken een drietal roosteraanpassingen in de aanloop naar de wedstrijd van week 15

“Het is geen verrassing dat ik goede wedstrijden speel tegen de piraten”, zei Marquez, die dol is op de bijnaam “Easy Cheese”. “Vandaag was er veel makkelijke kaas.”

Maresnick scoorde tweemaal in het dubbelspel en scoorde één punt, en Jason Delay scoorde één doelpunt voor de als vijfde geplaatste Buccaneers, die driemaal op rij verloor na een winning streak van vier wedstrijden. De Buccaneers zijn 5-5 in de laatste etappe van een 11-daagse, 12-game reis die eindigt in Denver op zondag.

Rodgers had drie runs in de derde inning en maakte een 3-2 verandering in het tegenoverliggende veld langs de rechterlijn om de honken vrij te maken, Diaz had twee solo runs gehad in de vierde inning en sloeg opnieuw Kron en Rodgers-homers terug met een van vijf runs in de zevende.

“Ik voelde me zo op mijn gemak bij het spelen van die tweede wedstrijd”, zei Rodgers. “Ik heb een aantal goede pitches verwend. Ik kreeg een 3-2. Dat was de derde of vierde keer dat hij 3-2 telde en hij maakte een verandering in elke pitch. Ik zou niet zeggen dat ik ernaar op zoek was, maar het was in de in mijn achterhoofd.”

Marquez, die vier treffers had en niet liep, had zijn 900e doelpunt in zijn carrière gemaakt toen hij Maresnick in de vijfde inning liet jagen op een fastball van 97 mph. Jorge de la Rosa had 985 hits.

“Het betekent veel voor me”, zei Marquez, die bezig is aan zijn zevende seizoen bij de Rockies. “Ik wil de 1000 halen. Het zal dit jaar of volgend jaar zijn.”

READ  Jaylen Brown en Celtics slaan terug in Game Three

Quintana (2-5) kreeg zes wedstrijden tegen, een seizoen hoog met zeven slagen in vijf.

“Ik denk dat de kwestie van vandaag van groot belang was”, zei Quintana. “Ik had wat hits van de twee hits die ik niet wegzette, vooral in de derde inning. Dus daar heb ik voor betaald.”

Veelzijdig dhr. hamsun

Garrett Hampson uit Colorado scoorde in de zevende game om de winning streak van zeven wedstrijden en vier posities te verlengen. Hij ging de vijfde game in toen Jose Iglesias vertrok met een stijve nek.

Hampson is 7 voor 23 met twee tweehonkslagen, drie RBI’s en zes runs in een verlenging met twee starts op het korte punt, twee op het middenveld, één op het tweede honk en één op het derde.

“Dit soort speler geeft je veel opluchting”, zei Colorado-manager Budd Black, die ook Chris Taylor en Chris Kronworth van de Dodgers noemde. “Deze jongens zijn enorm.”

“Ik ben er trots op dat ik een beetje rond de diamant kan bewegen”, zei Hampson.

Cruise control

Pirates Shortstop Oneil Cruz heeft 16 RBI’s gehad sinds hij op 20 juni werd opgeroepen, en stond gelijk met Jose Miranda, aanvoerder van het Minnesota First Team en voerde de hoogste klasse van de rookies aan.

Cruz heeft ook de zwaarste bal gegooid door een speler van het seizoen, gemeten door Statcast, met een worp van 97,8 mph om Luke Williams uit te schakelen in de derde inning van een 3-2 verlies in Miami op donderdag. Statcast volgt worpen sinds 2015.

READ  Geweldig avontuur en horrorspel

“We zijn enthousiast over zijn ontwikkeling als speler”, zei Pittsburgh-coach Derek Shelton.

koetskamer

Pirates: CF Brian Reynolds (Italiaans) is niet begonnen met honkbalactiviteiten en zal niet terugkeren voor de All-Star break, zei manager Derek Shelton. … C Tyler Heineman werd geactiveerd van de medische noodlijst van de familie en C Michael Perez werd geselecteerd voor Triple-A Indianapolis. …de piraat genaamd Cal Mitchell van Indianapolis en koos Jack Swinsky. “Jack zou een goede speler voor ons zijn”, zei Shelton. “Het is belangrijk voor ons om hem zijn aanwijzingen te laten krijgen.” Rookie Suwinksi leidt de Buccaneers met 14 Homer maar raakt .198. …LHP Cam Alldred is toegevoegd aan de Taxi-ploeg en LHP Eric Stout is terug in Indianapolis.

Rockies: SS Jose Iglesias (stijve nek) werd aan het begin van de vijfde inning uit het gevecht verwijderd. …RHP Carlos Estevez werd vrijdag op de vaderschapslijst geplaatst en RHP Chad Smith van Triple-A Albuquerque werd teruggeroepen.

volgende

Pirates RHP Mitch Keller (3-6, 4.88 ERA) neemt het zaterdagmiddag in Game Two van de series op tegen Rockies RHP Jose Urena (0-1, 3.00). Keeler stond één wedstrijd in zeven ronden toe in de 5-1 overwinning op Miami op maandag, de langste en meest effectieve start van het seizoen. Urena Quality is in beide optredens begonnen sinds hij het op 6 juli van Triple-A Albuquerque kocht.

____

Meer van AP MLB: https://apnews.com/hub/mlb en https://twitter.com/AP_Sports

More from Madison Garrett
PS Plus- en PS Now-leden gefrustreerd door dubbele PS4-games
In de afgelopen zes maanden hebben we een stemmingsverandering opgemerkt als het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *