Roger McCreary zorgt voor ‘game-changing plays’ in Auburn overwinning bij Ole Miss

Amerikaans voetbal
Door: Jeff Shearer

AUBURN, Ala. – Of het nu gaat om pass-dekking, ondersteuning of speciale teams, Roger McCreary bleef zaterdag op de juiste plaats op het juiste moment in Auburn’s 35-28 overwinning bij Ole Miss.

Op de tweede drive van de rebellen pakte McCreary een pass in de eindzone van Auburn en gaf die 5 meter terug, waardoor de rebellen geen vroege voorsprong konden nemen.

“Ik heb het gevoel dat dat een groot spel veranderend spel was”, zei McCreary, die probeerde zijn terugkeer naar de end zone onderschepping tegen Kentucky te hervatten, toen zijn zesde keuze werd tenietgedaan door een penalty tijdens de runback.

Ole Miss-ontvanger Elijah Moore ving minstens 10 passes in elk van de eerste vier games van de Rebels, met een gemiddelde van een verbazingwekkende 143,75 ontvangende yards per game. Tegen Auburn maakte Moore vijf recepties voor 16 yards. Ole Miss richtte hem op de pas die McCreary onderschepte.

‘Ik wist dat nr. 8 hun beste ontvanger was,’ zei McCreary. “Toen ik hem naar me toe zag komen, wist ik dat ik de binnenkant van hem weg moest halen en dat is precies wat er gebeurde. Ze probeerden de binnenkant achter Tutt te gooien en ik was op de goede plek.”

Roger McCreary’s eindzone-onderschepping stopte een vroege Ole Miss-rit

In het derde kwartaal speelde McCreary opnieuw een grote actie, dit keer in speciale teams, waarbij hij Ole Miss-kicker Luke Logan aanpakt voor een verlies van 4 yard op een nep-velddoelworp van de houder.

READ  PS Plus-abonnees kunnen Call of Duty: Black Ops 4 nu gratis downloaden

“Gewoon een geweldig spel”, zei de coach van Auburn Gus Malzahn, die de helmstickers van McCreary Auburn voor speciale teams en defensie heeft toegekend.

‘Mijn opdracht was om de buitenkant te bedwingen,’ zei McCreary. “Toen ik zag dat de bal in de lucht werd gegooid, zag ik hem beginnen te rennen, toen wist ik dat dit mijn taak is, ik moet hem stoppen. Ik ben blij dat ik op de goede plek was om te voorkomen dat ze een primeur zouden krijgen. naar beneden. “

De stop behield een 14-14 gelijkspel nadat een verlies van 25 yard op een speciale teammiscue van Auburn Ole Miss een kort veld gaf.

“Een van de keerpunten van het spel”, zei Malzahn.

3 okt.2020;  Oxford, MS, VS;  Roger McCreary (23) die Ole Miss QB aanpakt tijdens het spel tussen Auburn en Ole Miss in Vaught Hemingway Stadium.  Verplicht krediet: Todd Van Emst / AU Athletics
‘Ik moet hem stoppen’: Roger McCreary pakte de Ole Miss-kicker aan na een nep-velddoelpunt

“Aan de zijlijn begon iedereen met elkaar te praten en bracht iedereen naar voren”, zei McCreary over de reactie op zijn tackle. “Dat veranderde echt het spel en gaf de aanval een groot momentum.”

De 1,80 meter lange junior uit Mobile, Alabama, maakte nog een belangrijke tackle om de winnende drive van Auburn op te zetten toen hij quarterback John Rhys Plumlee neerhaalde voor een verlies van 5 yard dat leidde tot een derde en 15.

‘De quarterback probeerde buiten me te rennen,’ zei McCreary. “We probeerden hem neer te halen zodat we de aanval de bal konden geven. Ik was blij dat ik de tackel had gemaakt. Ik heb het gevoel dat dat weer een spelveranderend spel was dat de aanval echt een momentum gaf.”

READ  Sun Belt kondigt 16-game Women's Basketball Conference Slate - The Troy Messenger aan

McCreary’s grote hattrick hielp Auburn om te verbeteren naar 3-2 toen de Tigers het midden bereikten van het 10-game, SEC-only seizoen.

“Ik haal daar veel voldoening uit”, zei McCreary, die vijf tackles maakte en zijn derde onderschepping in zijn carrière opnam. “Ook al leek het niet alsof ze groot waren omdat het geen touchdowns waren, het was geweldig om ons te helpen winnen. De coaches hebben het geweldig gedaan om met ons te praten over hoe ze te stoppen en aanpassingen te maken.”

Na back-to-back road games, keert Auburn zaterdag terug naar Jordan-Hare Stadium om LSU te spelen om 14.30 uur CT op CBS en het Auburn Sports Network. De Bengaalse tijgers (2-2) gemiddeld 42 punten per wedstrijd, een andere uitdaging voor McCreary en zijn maten in de secundaire.

“We moeten gewoon sterk spelen zoals we deden [Saturday vs. Ole Miss]”, Zei McCreary.” Deze week gaan we naar buiten, vanaf nul beginnen en goed spelen. “

3 okt.2020;  Oxford, MS, VS;  Roger McCreary (23) en Jamien Sherwood (20) krijgen een tackle tijdens de wedstrijd tussen Auburn en Ole Miss in Vaught Hemingway Stadium.  Verplicht krediet: Todd Van Emst / AU Athletics
McCreary maakte vijf tackles, waaronder twee tackles voor verlies tegen Ole Miss

Jeff Shearer is een Senior Writer bij AuburnTigers.com. Volg hem op Twitter: @jeff_shearer

Written By
More from Eda Greene
Assam Rifles Admit Card 2021 uitgebracht, download link hier
De toegangskaart van Assam Rifles 2021 is vrijgegeven. Kandidaten kunnen de toegangskaart...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *