Roger Stone ‘dankbaar’ Trump zette zijn gevangenisstraf om

Roger Stone ‘dankbaar’ Trump zette zijn gevangenisstraf om

President Trump heeft misschien net zijn leven gered, vertelde een opgetogen en opgeluchte Roger Stone The Post kort nadat hij hoorde dat zijn straf was omgezet – van Trump zelf.

“Ik ben duidelijk zeer tevreden”, zei de 67-jarige Stone kort nadat Trump zijn Fort Lauderdale, Florida, vrijdagavond naar huis had geroepen met het goede nieuws.

Het uitstel kwam slechts enkele dagen voordat Stone zich dinsdag zou inleveren om een ​​straf van 40 maanden te gaan uitzitten.

‘Ik zei hem dat ik dankbaar was’, vertelde Stone aan The Post over zijn gesprek met de president.

‘Hij heeft mijn gezondheid beschermd.’

Stone voegde eraan toe: ‘Hij gelooft in gerechtigheid. Ik was er vrij zeker van dat als hij de feiten van mijn zaak hoorde, hij de juiste beslissing zou nemen.

Tijdens hun oproep citeerde Trump op zijn beurt hun lange vriendschap en zijn overtuiging dat Stone geen crimineel is.

“Hij zei dat we elkaar al 40 jaar kennen”, zei Stone.

‘Volgens hem geloofde hij niet dat ik een misdaad had begaan.’

Stone zei dat hij nu zijn zaak kan aanvechten vanuit de veiligheid van zijn huis in Zuid-Florida, zonder het gevaar te lopen het coronavirus op te lopen terwijl hij in de gevangenis zit.

“Met het risico COVID op te lopen, leef ik misschien niet lang genoeg om mijn mening te zien”, zei hij in zijn oproep.

Roger Stone, een oude vriend en adviseur van president Donald Trump, reageert nadat Trump vandaag zijn federale gevangenisstraf voor zijn huis in Fort Lauderdale, Florida, heeft omgezet.
Stone reageert vanavond buiten zijn huis in Fort Lauderdale nadat Trump zijn federale gevangenisstraf heeft omgezet.REUTERS / Joe Skipper

Stone, die al zo’n twee jaar onder huisarrest zit, zei dat hij vrijdagavond feest zou vieren met vrienden – allemaal met ‘Free Roger Stone’-gezichtsmaskers op.

READ  Het uitstellen van Starfield was "het juiste om te doen", zegt Phil Spencer

Vervolgens, “vanaf nu werk ik om majoor Flynn te helpen”, zei hij over zijn toekomstige inspanningen om te lobbyen voor de voormalige nationale veiligheidsadviseur en collega-Trump-adviseur Michael Flynn, die in afwachting is van een straf voor het weliswaar liegen tegen de FBI over zijn contacten met Russische functionarissen.

Stone had donderdag gezegd dat hij aan het “bidden” was dat Trump hem uit de gevangenis zou houden.

Stone werd in februari door de federale rechter van DC, Amy Berman Jackson, veroordeeld tot meer dan drie jaar gevangenisstraf nadat hij in november 2019 was veroordeeld voor zeven aanklachten wegens obstructie, geknoei met getuigen en het afleggen van valse verklaringen aan het Congres.

De aanklachten werden ingediend na het onderzoek van Rusland naar de speciale raad van Robert Mueller.

Stone ging in beroep tegen zijn veroordeling en bleef ontkennen dat hij iets verkeerds had gedaan.

Aanvullende rapportage door Laura Italiano

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *