Trump zet de zin van Roger Stone om: Live updates

Trump zet de zin van Roger Stone om: Live updates
Vertegenwoordiger Adam Schiff (D-CA) spreekt op een persconferentie op Capitol Hill op 30 juni in Washington, DC. Tasos Katopodis / Getty Images

Twee wetgevers aan weerszijden van het politieke spectrum zijn een van de eersten die het nieuws overweegt dat Roger Stone, een voormalig politiek adviseur, vanavond zijn gevangenisstraf door president Trump heeft laten omzetten.

Vertegenwoordiger Adam Schiff, een democraat uit Californië en de voorzitter van de House Permanent Select Committee on Intelligence, noemde het besluit van Trump om de straf van Stone om te zetten ‘het meest beledigend voor de rechtsstaat en rechtvaardigheidsbeginselen’.

Schiff, die een democratische partij was tijdens de afzettingsprocedures van Trump, zei dat Trump “zich heeft beziggehouden met talloze daden die zowel zelfingenomen als destructief zijn voor onze democratie terwijl we in functie zijn, maar de zin van Roger Stone, een vriend die onze leugens en belemmerde, omsingelde onderzoek om Trump zelf te beschermen ‘, aldus een verklaring die vrijdagmiddag, kort na het besluit van de president, werd bekendgemaakt.

“Stone loog herhaaldelijk onder ede tegen de House Intelligence Committee en bedreigde een getuige, allemaal om een ​​poging van president Trump en zijn campagne te verbergen om in het geheim met Wikileaks te communiceren en de vrijgave van door Rusland gehackte e-mails gericht op zijn tegenstander te misbruiken. Stone wist dat het vertellen van de waarheid over zijn interacties met hoge campagneambtenaren en Trump zelf, de gretigheid van de president om buitenlandse hulp te krijgen zou blootleggen. Dus loog hij, ‘zei Schiff.

Stone, 67, zou zich dinsdag melden bij een federaal gevangenkamp in Georgië. Hij had de afgelopen weken om hulp van de president gepleit en noemde zijn overlevering een doodvonnis wegens coronavirus in het federale gevangenissysteem.

READ  Dylan Bundy maakt LA de keuze

Jim Jordan, een Republikein die tijdens zijn afzetting namens Trump vocht, steunde het besluit van de president.

‘Zoals elke president heeft president Trump het grondwettelijke recht om straffen om te zetten wanneer hij meent dat dit de belangen van eerlijkheid en rechtvaardigheid dient’, zei hij. getweet.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *