Het Californische echtpaar stemt in met schuldbekentenissen in oplichting op school

Het Californische echtpaar stemt in met schuldbekentenissen in oplichting op school

BOSTON – Een stel uit Californië stemde er vrijdag mee in om schuldig te pleiten aan het betalen van $ 250.000 om hun dochter als nepvolleybalrekruut naar de University of Southern California te krijgen.

Diane Blake en Todd Blake zullen in de toekomst schuldig pleiten voor een rechter, zei het Amerikaanse advocatenkantoor in Boston in een verklaring vrijdag. Het echtpaar uit Ross, Californië, had aanvankelijk gepleit voor onschuldig, meldden eerder genoemde nieuwsuitzendingen.

Het echtpaar werd ervan beschuldigd William ‘Rick’ Singer, die volgens de autoriteiten het brein achter het ingrijpende nationale plan was, te hebben getikt om de toelating van hun dochter tot USC te vergemakkelijken. Volgens de aanklacht tegen het paar gepost op de website van de Amerikaanse advocaat, stuurde Todd Blake een cheque van $ 50.000 naar USC Women’s Athletics en stuurde hij $ 200.000 naar een nep-liefdadigheidsinstelling opgezet door Singer.

USC-woordvoerder Lauren Bartlett zei in een e-mail dat de universiteit de zaak niet zou becommentariëren.

De 55-jarige Diane Blake zal schuldig zijn aan een complot van samenzwering om fraude met draad en post te plegen en fraude met eerlijke diensten via draad en post, stelt haar pleidooiovereenkomst. De 54-jarige Todd Blake zal zich schuldig maken aan dezelfde beschuldiging, evenals aan een complot om het witwassen van geld te plegen, stelt zijn pleidooiovereenkomst. Volgens hun pleidooiovereenkomsten heeft Diane Blake ermee ingestemd om zes weken gevangenisstraf uit te zitten, terwijl Todd Blake heeft afgesproken vier maanden te dienen. Elk stemde ook in met een boete van $ 125.000 en een vrijlating van twee jaar onder toezicht met 100 uur taakstraf.

READ  De vriendschap met Azeroth eindigde en nu is Final Fantasy XIV mijn beste vriend

Beschuldigingen van samenzwering om federale programma’s omkoping te plegen en samenzwering om witwassen van geld tegen beide Blakes te plegen, zullen worden afgewezen op grond van de pleidooiovereenkomsten.

Een e-mail aan de advocaten van Blakes werd niet onmiddellijk teruggestuurd.

Singer pleitte schuldig en werkt mee aan het onderzoek van de regering naar wat de autoriteiten ‘Operatie Varsity Blues’ hebben genoemd – een reeks aanklachten die de wereld van hoger onderwijs, sport en amusement op zijn kop hebben gezet.

Tientallen vermogende ouders, atletische coaches en anderen werden vorig jaar in de regeling aangeklaagd. Ouders betaalden forse steekpenningen om hun kinderen naar topuniversiteiten te krijgen met valse testscores of valse atletische referenties, zeggen de autoriteiten. The Blakes zijn de 27e en 28e ouders die schuldig zijn in verband met de zwendel, volgens de verklaring van het Amerikaanse advocatenkantoor.

Anderen die schuldig hebben gepleit zijn onder meer “Full House” actrice Lori Loughlin en haar modeontwerper echtgenoot, Mossimo Giannulli, die in mei instemde om schuld te bekennen om een ​​half miljoen dollar te betalen om hun twee dochters in het USC te krijgen. Een rechter moet nog beslissen of hij overeenkomsten met openbare aanklagers accepteert.

‘Desperate Housewives’-actrice Felicity Huffman pleitte ook schuldig aan het betalen van $ 15.000 om iemand het toelatingsexamen van haar dochter te laten doen, en werd veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *