Waarom de BJP in Rajasthan een beweging zonder vertrouwen wil die niet kan winnen

De BJP weet dat Chief Minister Ashok Gehlot een comfortabele meerderheid heeft (Bestand)

Jaipur:

De BJP in Rajasthan heeft vandaag een verrassend besluit aangekondigd om een ​​motie van wantrouwen in te dienen, slechts drie dagen nadat het congres de rebel Sachin Pilot had opgelapt en de regering onder leiding van Ashok Gehlot versterkte.

Kort nadat het congres zijn wapenstilstand met 19 rebellen had aangekondigd, verklaarde de BJP dat het “zijn strategie aan het herwerken was”. Ook een bijeenkomst op dinsdag werd afgelast.

Die bijeenkomst vond vandaag plaats en topleiders, waaronder BJP’s Rajasthan-krachtpatser Vasundhara Raje, woonden het bij.

Partijbronnen zeiden dat het besluit om op te roepen tot een motie van wantrouwen – die ze tijdens de rebellencrisis van het Congres hadden verworpen – niets te maken heeft met cijfers; de BJP weet dat Chief Minister Ashok Gehlot een comfortabele meerderheid heeft en heeft plannen om deze vast te stellen in een truststem, die hem een ​​uitstel van zes maanden zal geven.

De BJP heeft geprobeerd het plan van de heer Gehlot te voorkomen door een motie van wantrouwen in te werpen.

“We hebben op hun motie van wantrouwen gereageerd met een motie van wantrouwen”, zei Rajasthan BJP-chef Satish Poonia. Maar volgens de regels vervangt de motie van vertrouwen van de Chief Minister elke andere motie.

De BJP besprak naar verluidt de mogelijkheid dat de heer Gehlot een vertrouwensstemming verplaatst en deze via een stem stemt, waardoor de oppositie de kans ontzegt om belangrijke kwesties aan de orde te stellen.

READ  Dishonored en zijn premium DLC zijn deze week gratis te houden van Epic

BJP-bronnen zeiden dat het de strategie is om een ​​debat af te dwingen en de regering-Gehlot op de hielen te zitten over verschillende kwesties, waaronder de coronaviruscrisis. In het proces hoopt de partij de breuklijnen in het congres bloot te leggen. Ze geloven dat de diepe kloven binnen de regerende partij blijven bestaan ​​ondanks de terugkeer van Sachin Pilot en dat het slechts een kwestie van tijd is voor de volgende crisis.

Wanneer er gestemd wordt, ziet de BJP, zeggen bronnen, geen enkele kans dat Team Pilot een U-bocht maakt op de vloer van het huis. Ze zijn “stevig terug in de Congrespartij”, aldus de bronnen.

Het congres heeft 107 MLA’s met de terugkeer van Team Pilot. Alle 13 onafhankelijke partijen steunen het congres en, met de steun van kleinere partijen, heeft het er 125.

In de 200 leden tellende Rajasthan-vergadering is 101 het meerderheidscijfer. De BJP komt er verre van met 75 MLA’s aan zijn kant.

Written By
More from Max Mcgee
Fireshine Games publiceert REKA “Living Witch Cottage” voor pc
Fireshine-spellen zal gepubliceerd worden Imperstorm-entertainment– Opgewaardeerd “Huisje van de levende heks”. REKA...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *