Air India stuurt sommige werknemers maximaal 5 jaar met verlof zonder salaris

De verhuizing komt op een moment dat de regering probeert de luchtvaartmaatschappij te verkopen (Bestand)

New Delhi:

In een poging om het aantal werknemers te verminderen, heeft de raad van bestuur van Air India de voorzitter en directeur van de luchtvaartmaatschappij (CMD) toestemming gegeven om een ​​niet-presterende medewerker verplicht met verlof te sturen voor een periode van maximaal vijf jaar.

Werknemers worden beoordeeld door een bestuur in de volgende categorieën: Geschiktheid, efficiëntie, competentie, prestatiekwaliteit, gezondheid van de werknemer, geval van niet-beschikbaarheid van de werknemer voor dienst in het verleden als gevolg van een slechte gezondheid of anderszins en ontslag .

CMD Rajiv Bansal van Air India kan werknemers nu met verlof zonder salaris sturen “voor zes maanden of voor een periode van twee jaar, verlengbaar tot vijf jaar”, aldus een officieel bevel op dinsdag.

De afdelingshoofden in het hoofdkantoor en de regionale directeuren moeten elke werknemer beoordelen “op de bovengenoemde factoren en de gevallen identificeren waarin de optie van verplichte LWP kan worden uitgeoefend”, aldus de order.

“Namen van dergelijke werknemers moeten worden doorgestuurd naar de General Manager (Personeel) in het hoofdkantoor voor het verkrijgen van de noodzakelijke goedkeuring van CMD”, voegde het eraan toe.

De verhuizing komt op een moment dat de regering probeert de luchtvaartmaatschappij te verkopen, een proces dat is vertraagd vanwege het uitbreken van het coronavirus.

De luchtvaartsector is zwaar getroffen door reisbeperkingen in India en andere landen tijdens de COVID-19-pandemie. Alle luchtvaartmaatschappijen in India hebben kostenbesparende maatregelen genomen, zoals loonsverlagingen en ontslagen.

India hervatte de binnenlandse passagiersvluchten vanaf 25 mei na een onderbreking van twee maanden vanwege de door het coronavirus veroorzaakte afsluiting.

READ  Marquee Sports Network zal het merendeel van de voorjaarstrainingswedstrijden van de Cubs op afstand uitzenden

De luchtvaartmaatschappijen mochten echter slechts maximaal 45 procent van hun binnenlandse vluchten vóór COVID uitvoeren. De bezettingsgraad op Indiase binnenlandse vluchten ligt sinds 25 mei rond de 50-60 procent.

Internationale passagiersvluchten die sinds 23 maart zijn opgeschort, blijven verboden tot ten minste 31 juli.

(Met invoer van PTI)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *