Sachin Pilot’s Big Court Test Today

Sachin Pilot is de kern van de Rajasthan Congress-crisis.

De petitie van Sachin Pilot en 18 andere MLA’s van het rebellencongres die diskwalificatie aanvechten, wordt vandaag opnieuw in behandeling genomen door het Rajasthan High Court, te midden van speculaties over een krachtmeting door de Ashok Gehlot-regering van de staat deze week. Een rechterlijke beslissing over de vraag of de rebellen kunnen worden gediskwalificeerd door het Rajasthan-congres, heeft invloed op de grondtest. Vorige week had het congres de rechtbank verteld dat er tot dinsdag geen actie zou worden ondernomen tegen de rebellen.

  1. Sachin Pilot en andere rebellen werden op de hoogte gebracht wegens “anti-partijactiviteit” nadat ze vorige week waren overgeslagen naar vergaderingen van congresvergaderingen die door premier Ashok Gehlot waren bijeengeroepen.

  2. Team Pilot, dat al meer dan een week in twee resorts in de buurt van Delhi verblijft, heeft voor de rechtbank betoogd dat dergelijke mededelingen niet kunnen worden gedaan door de Rajasthan-spreker wanneer de vergadering niet in zitting is.

  3. De rebellen hebben ook een grondwettelijke regel betwist die MLA’s diskwalificeert als ze “vrijwillig” het lidmaatschap van de partij die ze vertegenwoordigen, opgeven.

  4. Naast de rechtszaak zet de Rajasthan-politie haar onderzoek naar vermeende deals door de rebellen voort om de regering van het Congres te verdrijven. Minister-president Ashok Gehlot beweert het bewijs dat Sachin Pilot, vorige week ontslagen, een rol speelde in een door BJP gedreven plan om MLA’s van het Congres om te kopen om zich tegen hun regering te keren

  5. Sachin Pilot, die op 10 juli werd opgeroepen om vragen te beantwoorden in het door de eerste minister opgedragen onderzoek, kwam openlijk in opstand tegen zijn partij en verplaatste de basis naar Delhi.

  6. De leiding van het congres heeft de heer Pilot verschillende keren benaderd, maar haar inspanningen in Delhi staan ​​in schril contrast met het harde standpunt van de regering Ashok Gehlot. De heer Pilot is ontslagen als plaatsvervangend hoofdminiseur, hoofd van het Rajasthan-congres en heeft tevens kennis gekregen van diskwalificatie.

READ  Alan Wake 2 Complete takenlijst: alle hoofdstukken van Alan Wake & Saga Anderson

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *