VAE lanceert met succes ‘Hope’ te midden van pandemie, de eerste missie van de Arabische wereld naar Mars

VAE lanceert met succes ‘Hope’ te midden van pandemie, de eerste missie van de Arabische wereld naar Mars

De historische eerste missie van de Verenigde Arabische Emiraten naar Mars is aan de gang, na een succesvolle lancering in Japan. De Hope-sonde werd gelanceerd op een H2-A-raket vanuit de Tanegashima-ruimtehaven en maakt nu een reis van 500 miljoen km om het weer en klimaat van de planeet te bestuderen.

Twee eerdere pogingen om de sonde in de afgelopen week te lanceren, moesten worden afgeblazen vanwege slecht weer. De aankomst van Hope in februari 2021 valt samen met de 50e verjaardag van de formatie van de VAE, meldde de BBC zondag.

Hare Excellentie Sarah Al Amiri, de wetenschappelijke leider van Hope, sprak over haar opwinding en opluchting toen ze de raket met succes de lucht in zag klimmen. En ze verklaarde dat de impact op haar land hetzelfde zou zijn als die op Amerika toen de mensen 51 jaar geleden, ook op 20 juli, de Apollo 11-maan zouden zien landen.

“Het was een anker voor een hele generatie die iedereen die ernaar keek stimuleerde om verder te gaan en groter te dromen”, vertelde ze aan BBC News.

“Vandaag ben ik erg blij dat de kinderen in de Emiraten op de ochtend van 20 juli wakker worden met een eigen ankerproject, een nieuwe realiteit, nieuwe mogelijkheden, waardoor ze verder kunnen bijdragen en een grotere kunnen creëren impact op de wereld. “

READ  De 9-jarige jongen ontvangt na een emotioneel pleidooi meer dan 5.000 adoptieverzoeken

Het VAE-vaartuig is een van de drie missies die deze maand naar Mars gaan.

De VS en China hebben beide oppervlakterovers in de late stadia van voorbereiding. De Amerikaanse missie, Volharding, feliciteerde Hope. ‘Ik kan niet wachten om met je mee te gaan op reis!’ zei zijn Twitter-account.

De VAE heeft beperkte ervaring met het ontwerpen en vervaardigen van ruimtevaartuigen – en toch probeert het hier iets dat alleen de VS, Rusland, Europa en India zijn gelukt. Maar het spreekt de ambitie van de Emiraten aan om deze uitdaging aan te durven gaan.

Hun ingenieurs, begeleid door Amerikaanse experts, hebben in slechts zes jaar een geavanceerde sonde geproduceerd – en wanneer deze satelliet op Mars aankomt, zal deze naar verwachting nieuwe wetenschap opleveren en nieuwe inzichten onthullen over de werking van de atmosfeer van de planeet.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *