Sally Yates beschuldigt Trump van ‘kruipend’ over Poetin in spraak

Sally Yates beschuldigt Trump van 'kruipend' over Poetin in spraak

Voormalig plaatsvervangend procureur-generaal Sally Yates beschuldigde president Trump ervan de Russische leider Vladimir Poetin te “kruipen” en de democratie te vertrappen tijdens de Democratische Nationale Conventie op dinsdagavond.

“Hij behandelt ons land als zijn familiebedrijf, dit keer failliet het morele gezag van ons land in binnen- en buitenland”, aldus de overblijfsel van Obama.

Trump ontsloeg Yates slechts 10 dagen nadat hij naar het uitvoerende herenhuis was verhuisd nadat de door Obama aangestelde weigerde zijn moslimreisverbod voor de rechtbank te verdedigen.

Ze sprak haar ontslag vroeg in haar toespraak aan en noemde het beleid ‘beschamend en onwettig’.

Yates was een van de eerste sprekers op de virtuele conventie van dinsdag tijdens een segment met als thema ‘We Respect the Constitution’.

De beslissing van de partij om Yates zo prominent op de kaart te zetten, was overduidelijk partijdig, gezien de immense kritiek waarmee Yates wordt geconfronteerd door de Republikeinen vanwege haar betrokkenheid bij het onderzoek naar Michael Flynn, de nationale veiligheidsadviseur van president Trump.

Haar ontslag maakte haar tot een held in liberale democratische kringen en velen in de partij hebben gespeculeerd dat ze misschien een toekomst in functie heeft.

Tijdens een hoorzitting in de Senaat eerder deze maand gooide de Democraat-agent de toenmalige FBI-directeur James Comey onder de bus en beweerde dat hij tijdens het onderzoek naar Flynn “schurkenstaten” was.

Yates hoorde voor het eerst van Flynn’s telefoontjes met de toenmalige Russische ambassadeur Sergey Kislyak rechtstreeks van president Obama tijdens een bijeenkomst in januari 2017 in het Oval Office, waar ook Joe Biden aanwezig was, maar ontkende dat ze probeerden de zaak te beïnvloeden.

READ  ‘Wheel of Fortune’ en ‘Jeopardy’ keren terug naar de studio met opnieuw ontworpen sets

Written By
More from Aubrey Mason

Hier is hoe Abhishek Bachchan reageerde op de throwback-foto die zijn zus Shweta Bachchan Nanda deelde

Een erfenisfoto van Abhishek. (met dank: shwetabachchan) Hoogtepunten Abhishek Bachchan werd zaterdag...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *