Samsung Galaxy A41 krijgt Android 11 in Nederland

Goed nieuws voor gebruikers van Samsung Galaxy A41: de telefoon krijgt nu de Android 11-update in Nederland. Na de update werkt de telefoon (eindelijk) op de nieuwste Android-versie.

Lees verder na de aankondiging.

Samsung Galaxy A41 Android 11-update nu te downloaden

Bezitters van een Samsung Galaxy A41 hebben lang moeten wachten, maar eindelijk is de Android 11-update beschikbaar voor dit toestel. Hoewel Samsung volgende maand pas een smartphone-update geeft, kun je deze nu in Nederland downloaden. De software-upgrade voor de A41 komt echter laat: Android 11 werd al acht maanden geleden door Google uitgebracht. Het bedrijf toonde vorige week ook een opvolger – Android 12.

Je krijgt automatisch een melding wanneer Android 11 beschikbaar is voor de Galaxy A41. Het is ook mogelijk om handmatig op updates te controleren. U kunt dit doen door Instellingen te openen, naar “Software-update” te gaan en vervolgens op “Downloaden en installeren” te klikken. Dan zou je – als alles goed gaat – de Android 11-update moeten zien en je kunt deze downloaden en installeren.

Opmerking: zorg ervoor dat uw smartphone is verbonden met een wifi-netwerk voordat u de update downloadt. De Android 11 van de Samsung A41 is 2,2 GB, dus het is een grote download. De Android-versie bevat ook een nieuwere beveiligingspatch, zodat de A41 is beschermd tegen kwetsbaarheden in het besturingssysteem. Zoals je hebt gelezen op de releasepagina van Android 11, introduceert de update de nodige verbeteringen.

Meer dan Samsung A41

De Samsung Galaxy A41 was een van de meest populaire budgettelefoons van het afgelopen jaar. Het toestel is uitgebracht tegen een adviesprijs van 299 euro, maar kost op het moment van schrijven rond de 230 euro. Daarom krijg je een smartphone met een compacte body, waardoor hij gemakkelijk met één hand te bedienen is. De accu is met 3500 mAh niet heel groot, maar gaat gemakkelijk een hele dag mee.

READ  Knockout City van de open beta-game van dit weekend; Nu beschikbaar om te downloaden

Onder de motorkap van de Samsung A41 zit de MediaTek Helio P65 processor met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Opslag kan worden uitgebreid met een micro-sd-geheugenkaart. Bovendien is de A41 voorzien van een vingerafdrukscanner onderin het scherm, een drievoudige camera achterop, koptelefoonaansluiting en ondersteuning voor snelladen.

Als je een Samsung-telefoon hebt, kun je jarenlang rekenen op updates. Het bedrijf zal vier jaar lang beveiligingspatches uitbrengen (vanaf de release), wat betekent dat je tot mei 2024 in goede vorm bent. Android 12, dat onlangs officieel werd geïntroduceerd, komt ook naar de telefoon. Deze update verschijnt later dit jaar, maar komt waarschijnlijk pas ergens in 2022 naar goedkopere Samsung-toestellen zoals de A41.

Laatste nieuws over Samsung:

More from Madison Garrett

Update AirPods Max naar de nieuwe firmware: zo doe je het

AirPods Max ontvangt regelmatig een software-update, die je in een paar stappen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *