Samsung waarschuwt gebruikers voor het stopzetten van de cloudservice

Bezitters van een Samsung-smartphone of -tablet kunnen straks geen gebruik meer maken van de clouddienst van het bedrijf. Tegenwoordig ontvangen klanten een e-mail van de techgigant met een tijdlijn van het stopzettingsproces en meer informatie over de overstap naar OneDrive van Microsoft.

In een notendop: Samsung-gebruikers die niets ondernemen, zullen eind juni 2021 veel data verliezen. Meer specifiek betreft het de opslag van bestanden op Cloud Drive en gesynchroniseerde foto’s uit de Gallery. Bovendien worden alle Premium Storage-abonnementen al op 1 april 2021 opgezegd. Sommige gebruikers krijgen mogelijk een terugbetaling voor hen.

Migreren of downloaden
De cloudfuncties van Samsung verhuizen naar Microsoft OneDrive. Samsung probeert via een speciale tool de migratie van de data zo eenvoudig mogelijk te houden. Degenen die hun gegevens liever niet naar OneDrive willen overbrengen, hebben de mogelijkheid om hun bestanden één keer naar een mobiel apparaat of computer te downloaden. Samsung waarschuwt wel dat deze data dan direct uit de cloud kunnen verdwijnen, ook als de officiële einddatum nog niet is bereikt.

Een aantal andere functies van Samsung Cloud blijven bestaan. Denk aan het maken van backups en het herstellen van bijvoorbeeld contacten, agenda’s en notities.

In samenwerking met Datanews

READ  KNRM voert dronetest uit om verdrinking op te sporen
More from Madison Garrett

Het reguliere seizoensvoorstel van 17 wedstrijden omvat drie voorseizoenwedstrijden

Getty-afbeeldingen Eigenaars van de NFL zullen deze week tijdens de League Meetings...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *