Samsung zou deze week zijn eigen cloudgamestreamingdienst kunnen lanceren

Samsung zou deze week zijn eigen cloudgamestreamingdienst kunnen lanceren

Mogelijk lanceert Samsung binnenkort een streamingdienst voor cloudgames. Het bedrijf concurreert echter mogelijk niet rechtstreeks met Amazon Luna, Microsoft Xbox Cloud en Nvidia GeForce Now, omdat het een andere benadering lijkt te hanteren bij het streamen van cloudgaming door zich te concentreren op mobiel gamen.

De nieuwe dienst bevindt zich voor sommige gebruikers al in de bètafase en de aankondiging lijkt verborgen te zijn.

Samsung Cloud Game Streaming is ontworpen voor mobiel gamen

Volgens nieuw Verslag van Korea Economic DailySamsung zal de bètaversie van zijn cloudgamestreamingdienst later deze week op grotere schaal lanceren tijdens het evenement Samsung Developer Conference 2023. De service zal naar verluidt rechtstreeks beschikbaar zijn in de Game Launcher-app die vooraf is geïnstalleerd op Galaxy-telefoons en -tablets. In tegenstelling tot de meeste andere cloudgamestreamingdiensten, die zich richten op console- en pc-gaming, richt de cloudgameservice van Samsung zich op mobiele gamers. Momenteel zijn er zeven games van Playrix en Snow Print Studios.

De Samsung Game Launcher-cloudgameservice kan door advertenties worden ondersteund en is volledig gratis

Het Zuid-Koreaanse bedrijf pusht Game Launcher niet als een op abonnementen gebaseerde service. In plaats daarvan kan het bedrijf het aanbieden als een advertentie-ondersteunde dienst, vergelijkbaar met Samsung TV Plus, de volledig gratis, door advertenties ondersteunde videostreamingdienst.

Samsung heeft al de Gaming Hub die vooraf op zijn smart-tv’s is geïnstalleerd en inhoud van Amazon Luna, Microsoft Xbox Cloud, Nvidia GeForce Now en Utomik samenvoegt, maar Game Launcher is een heel andere service, ontworpen voor mobiele apparaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf mikt met zijn nieuwe dienst mogelijk op de advertentie-inkomsten van game-installaties. De afgelopen jaren hebben de behoefte aan meer privacy en beperkingen op het targeten van gebruikersadvertenties geleid tot afnemende prestaties van gaming-advertenties, en het cloudgamestreamingplatform van Samsung zou een oplossing voor deze situatie kunnen zijn.

READ  De Apple App Store lijkt op grote schaal verouderde apps te verwijderen

In augustus zei Jung Hyuk-woo, vice-president van gamingdiensten bij Samsung Electronics (VS): Hij vertelde VentureBeat “welke”90% van de mensen die via een advertentie interesse toonden in de inhoud van een game-uitgever, hebben zich nooit daadwerkelijk met de game beziggehouden. Wij zijn van mening dat cloudstreaming iets kan betekenen voor uitgevers van mobiele games door de trechter voor gebruikersacquisitie volledig in te storten, waardoor download-, installatie- en app-winkelbezoeken worden geëlimineerd. Het kan dat traject en de inefficiënties binnen dat model aanzienlijk verminderen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *