San Francisco Giants overwegen uit protest de wedstrijd van woensdag niet te spelen

De San Francisco Giants en Los angeles dodgers zijn gepland om woensdagavond om 18:45 uur een wedstrijd te spelen. Maar een paar uur voor de eerste worp is het onduidelijk of de wedstrijd zal plaatsvinden.

Uit protest tegen de schietpartij door de politie van Jacob Blake op zondag in Kenosha, Wisconsin, manager Gabe Kapler zei dat de Giants “gesprekken blijven voeren” over het spelen van de tweede game van de serie.

Verslaggevers lieten zien dat de Giants enkele van die gesprekken voerden voor de wedstrijd, en daarna maakten beide teams het veld leeg.

Eerder op woensdag zouden de Milwaukee Bucks van de NBA de Orlando Magic spelen in een playoff-wedstrijd, maar kwamen nooit aan het woord. Kort voor de geplande tip verliet ook de Magic de vloer. De andere vier NBA-teams die later op de dag zouden spelen – de Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Los Angeles Lakers en Portland Trail Blazers – besloten allemaal niet zo goed te spelen.

READ  Microsoft ondersteunt AMD's antwoord op DLSS op Xbox-consoles

Kort na die protesten, de Milwaukee Brewers en Cincinnati Reds besloten om hun spel ook niet te spelen.

En dan de Seattle Mariners en San Diego Padres.

Alle zes WNBA teams die woensdag zouden spelen – de Los Angeles Sparks, Minnesota Lynx, Atlanta Dream, Washington Mystics, Connecticut Sun en Phoenix Mercury – kozen ervoor om ook te protesteren.

Er is geen goede manier om te protesteren. Als de Giants en Dodgers besluiten te spelen, gebruiken ze het hopelijk als een kans om hun enorme platforms te gebruiken om bewustzijn te verspreiden en actie aan te moedigen.

En als ze ervoor kiezen om niet te spelen … nou, dat zou een behoorlijk sterke en belangrijke show zijn. Dit is natuurlijk veel, veel, veel belangrijker dan honkbal, en er moet een standpunt worden ingenomen. Kapler zei in zijn verklaring van woensdag dat ze “op zoek zullen gaan naar manieren om ons platform individueel en als organisatie te gebruiken om zinvolle verandering te bevorderen en ongelijkheid en onrecht te bestrijden”.

READ  Suresh Raina noemt Rishabh Pant een 'topman', wil dat hij is wie hij is

Dat is wat nu belangrijk is.

More from Madison Garrett

Apple toont iPhone-bezitters in apps die zijn goedgekeurd door de Russische overheid

De Russen die nu een nieuwe iPhone hebben opgezet, zien de apps...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *