Schadelijke apps op Android? Zo voorkom je ze!

Schadelijke apps op Android?  Zo voorkom je ze!

Android en Google Play zijn niet langer het oude Wilde Westen, maar dat betekent niet dat het gevaar helemaal geweken is. Als u niet oplet, wordt u nog steeds beïnvloed door frauduleuze apps. In dit artikel geven we vijf tips om dergelijke toepassingen te vermijden.

Het mooie van Android als platform is dat je niet afhankelijk bent van één enkele downloadwinkel of één enkele bron voor software. Je kunt apps downloaden uit de Google Play Store, alternatieve appstores en zelfs van internet, via zogenaamde APK-bestanden. Dit zijn de Android-installatiebestanden. Hoe meer apps je downloadt – ongeacht de bron – hoe groter de kans dat er frauduleuze apps op je telefoon staan. Daarom bieden wij vijf tips om deze malware te vermijden. zo doe je dat!

Gebruik Google Play Protect op Android

De eerste stap die u kunt nemen: schakel Google Play Protect in. Dit is een beveiligingslaag binnen de officiële Android-downloadwinkel. Deze laag scant apps op de achtergrond, ongeacht hun bron, en laat je weten wanneer er iets mis is. Deze optie is meestal standaard ingeschakeld, maar u kunt deze aanvinken. Open de Play Store, tik op uw profielfoto en selecteer vervolgens Play Protect. Druk op het tandwiel in de hoek en verplaats de schuifregelaar ernaartoe Wis apps met Play Protect.

Vermijd aanvragen van alternatieve bronnen

Het meest algemene advies is om apps van alternatieve bronnen, zoals websites en appstores van derden, te vermijden. Bewaar het zoveel mogelijk in de Play Store. Wil je een app die daar niet te vinden is, kijk dan naar de betrouwbaarheid van de bron. site zoals APK-spiegel Ze zijn meestal betrouwbaar, maar dit soort plaatsen zijn zeldzaam. Als je betaalde apps gratis wilt kunnen downloaden, is dit vaak alleen mogelijk als je onbetrouwbare websites bezoekt.

READ  Tales of Arise is beschikbaar voor pre-download op Xbox One en Series X | s

Controleer verleende machtigingen

Soms vragen apps om onnodige toestemmingen. Waarom zou een ZaklampHeeft de app toegang tot uw contactgegevens? Wij kunnen het je niet vertellen. Het is dus raadzaam om zo nu en dan de rechten te controleren om te zien of elke app nog werkt of niet. tijdens Instellingen > Veiligheid en privacy > Privacy > Rechtenbeheer Je ziet precies waartoe apps toegang hebben. Vertrouw je niets? Trek dan deze toestemming in of verwijder de app!

Hoe meer Android-apparaten, hoe beter?

Ook deze smartwatches draaien op dit veelzijdige besturingssysteem

Controleer de winkelpagina binnen Google Play

Op de winkelpagina van de app vindt u veel informatie. Niet alleen over features en laatste updates, maar ook over de ervaringen van andere gebruikers. Dit vertelt je meestal of de app daadwerkelijk doet wat hij zegt. Als u besluit recensies te gebruiken, zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden. Sommige recensies worden gekocht, terwijl andere te negatief zijn om een ​​specifiek punt te maken. Je moet dus wat “wieden”.

Het kan helpen bij het sorteren van beoordelingen op een bepaalde manier. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je alleen de meest recente reviews wilt tonen. Als zich onlangs een probleem heeft voorgedaan, zult u dit onmiddellijk opmerken. U kunt ook zoeken naar sterbeoordelingen, zodat u een nauwkeuriger beeld krijgt. Bovendien blijkt uit een slechte spelling in de beschrijving vaak dat het geen legitieme app is. Bekijk ook de ontwikkelaar door op de naam op de pagina te klikken.

Scherm te klein? Daar bestaat een oplossing voor: Android op je computer? Geen probleem!

READ  Android 13-update voor Samsung Galaxy A53 is nu beschikbaar om te downloaden

Installeer altijd Android-updates

Ten slotte eindigen we met een enigszins open deur. Installeer altijd de Android-update gereed. We weten dat deze kennisgeving altijd ongemakkelijk is. Maar dit is een van die taken die u gewoon kunt uitvoeren. Download de update direct (of zo snel mogelijk) om de best mogelijke bescherming te krijgen van Google en andere fabrikanten. Naast nieuwe functies bevatten deze systeemupdates altijd beveiligingsopties en prestatieverbeteringen.

Helaas nemen niet alle Android-fabrikanten online beveiliging serieus. Soms ontvangen apparaten niet snel na de release updates, anders hebben ze te maken met een slecht updatebeleid. Doe dus altijd grondig onderzoek naar de apparaten die langdurig ondersteund worden. Lees recensies goed door of kijk of je deze informatie op de website van de fabrikant kunt vinden. Goede beveiliging is veel waard – en daar kun je als consument heel kritisch op zijn.


0

Aangedreven door

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *