schulden? blauwe knop teken het

Thullen – Inwoners van gemeente Thulen kunnen nu met één druk op de knop zien welke schulden ze hebben bij de overheid. Tholen is een van de vier gemeenten in Nederland die gaan werken met de Blauwe Knoop, een project gericht op het brengen van rust en overzicht bij de bevolking die (winst) heeft van schuldhulpverlening. “Daarmee zijn we een van de koplopers van het land en daar mogen we best een beetje trots op zijn”, zegt wethouder Peter Hook. “


Op dit moment scoort de gemeente een 6,4 op dienstverlening. “We zijn altijd op zoek naar manieren om dit te consolideren, liefst naar een acht”, begon wethouder Peter Hook. “Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners net zo goed kunnen genieten van de dienstverlening en daarom zijn wij blij dat wij als een van de eerste gemeenten in Nederland starten met de blauwe knop. Wij vinden het een enorme meerwaarde.”

Landelijk zijn er 650.000 gezinnen met problematische schulden, met een gemiddelde schuld van 34.000 euro exclusief hypotheeklasten. Er zijn momenteel 45 aanvragen voor schuldhulpverlening in Thulin. Het aantal schuldsaneringen in Tholen is echter nog hoger. Daarom zoekt de gemeente Thulen ook naar manieren om de schuldhulpverlening te ondersteunen en te faciliteren. Het Blue Button Project zorgt ervoor dat mensen met schulden snel en eenvoudig kunnen zien welke schuld ze hebben bij de overheid. Dankzij DigiD is dit een veilige manier om schuldenoverzicht te downloaden. De blauwe knop is natuurlijk een blauwe knop op de website van een andere gemeente of overheid. De beoordelaar logt in met DigiD en vraagt ​​een overzicht van de schuld op. Na ongeveer 10 minuten kunnen de gegevens in twee bestanden worden bekeken en gedownload: een gecertificeerde pdf en een xml-bestand, die eventueel in een ander programma, zoals een app voor budgetbeheer, kan worden ingelezen.

READ  Hier kun je beginnen met downloaden en spelen

Kiske de Leest, projectleider bij VNG, denkt dat de blauwe knop van groot belang kan zijn bij de advisering over schulden. “Het is heel moeilijk om inzicht te krijgen in de schuld die je al hebt. Daar willen we verandering in brengen met de blauwe knop. In eerste instantie op het gebied van staatsschuld zoals terugvorderingen en boetes, maar het is een groeimodel dus we hopen verbreed het overzicht. Inzicht hebben in uw schuld loopt op Dit draagt ​​weer bij aan het oplossen van problemen. Ook voor schuldadviseurs is het een grote stap dat hun cliënten nu binnen tien minuten een overzicht hebben van de actuele situatie. Iets wat schuldadviseurs zijn geweest drie of vier maanden voor het eerst aan het werk.” . De blauwe knop is te vinden op de website van de gemeente Thulen, onder “Hulp bij Schulden”.

.

More from Madison Garrett

Bethesda E3 2021 wordt gekoppeld aan Microsoft E3

Microsoft en Bethesda zullen dit jaar een gezamenlijke E3-conferentie organiseren, en het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *