Sega brengt Astro City Mini-arcade-machine uit met 36 spellen in Japan – Gaming – Nieuws

Sega gaat in Japan een nieuwe ‘miniconsole’ uitbrengen. De Astro City Mini is een sterk gereduceerde arcade-kast met een joystick en zes knoppen. Er zullen 36 spellen zijn, waaronder Golden Axe en Virtua Fighter.

De Astro City Mini is gebaseerd op de Astro City arcade-machine die met veel verschillende spellen werd geleverd. Er zijn verschillende versies van de City-kasten, de Astro City-versie uit 1993 is een van de meest voorkomende en nog steeds populair in Japanse arcadehallen.

Het kleine kastje heeft een ingebouwd scherm, een joystick en zes knoppen. Verder is er een HDMI-uitgang, twee usb-a-poorten, een micro-usb-aansluiting en een koptelefoonaansluiting. Het is niet duidelijk of de miniconsole een ingebouwde batterij heeft.

Sega heeft de Astro City Mini nog niet officieel aangekondigd; details over de speelautomaat verschenen in een interview door de Japanse Game Watch. Dat artikel is echter weer offline gehaald, maar onder andere Segabits heeft nog de details.

Er zullen 36 games op de Astro City Mini staan. Er zijn er een tiental bekend: Alien Syndrome, Alien Storm, Golden Axe, Golden Axe: The Revenge of Death Adder, Columns II, Dark Edge, Puzzle & Action: Tant-R, Virtua Fighter, Fantasy Zone en Altered Beast.

De kleine arcade-automaat zou eind dit jaar in Japan moeten worden uitgebracht voor 12.800 yen. Omgerekend is dat ongeveer 105 euro. Het is niet bekend of Sega plannen heeft om de Astro City Mini in Europa uit te brengen. Sega maakte eerder de Mega Drive Mini en de Game Gear Micro. Sega’s nieuwe miniconsole lijkt ook op SNK’s Neo Geo Mini.

READ  Facebook biedt nu ook games aan in de cloud maar niet op iOS

Written By
More from Aubrey Mason

Xbox Games With Gold aangekondigd voor december 2020

Microsoft heeft Xbox Games With Gold voor december aangekondigd, inclusief Saints Row:...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *