Sensei Mac-app krijgt update met temperatuur- en ventilatorbewaking voor M1 Macs

Sensei is een relatief nieuwe app waarmee Mac-gebruikers de prestaties en andere hardwaregegevens kunnen bijhouden, zoals batterijstatus, RAM-beheer, CPU-gebruik en meer. De app is vandaag bijgewerkt met volledige ondersteuning voor de nieuwe Macs met M1-chip, zodat gebruikers nu de temperatuur en ventilator van deze Macs kunnen volgen.

Mijn 9to5Mac collega Michael Potuck heeft Sensei getest toen het in januari van dit jaar werd uitgebracht, en hij zei dat de app een “prachtige gebruikersinterface heeft met veel geweldige functionaliteit voor het bewaken en aanpassen van de software- en hardwareprestaties van een Mac”.

Onder alle functies die de Sensei-app heeft, vinden gebruikers een opstartsnelheidoptimalisator, schijfreiniger, SSD Trim enabler, schijfstatusanalysator, CPU- en GPU-monitor, thermisch dashboard, app-verwijderprogramma en nog veel meer.

De nieuwste versie van Sensei voor Mac voegt ondersteuning toe voor nieuwe computers met Apple Silicon, waaronder de nieuwe Mac mini, MacBook Air en MacBook Pro met M1-chip. Gebruikers die Sensei op deze machines gebruiken, kunnen nu de CPU-temperatuur controleren en ook de ventilator regelen op compatibele modellen.

Ontwikkelaar Oskar Groth genoemd in een blogpost dat de M1-chip nog meer temperatuursensoren heeft in vergelijking met Intel-processors, zodat de app nog nauwkeurigere details kan bieden.

Een interessante observatie is dat de M1 Macs een groter aantal temperatuursensoren lijken te hebben, waarvan een groter deel zich op de nieuwe Apple Silicon SoC bevindt. Dit is waarschijnlijk om te profiteren van de asymmetrische multiprocessing-technieken die worden gebruikt in de nieuwe CPU-architectuur, waarbij de CPU dynamisch schakelt tussen high-performance cores en high-efficiency cores om de prestaties per watt te maximaliseren.

Gebruikers kunnen de Sensei-app kopen voor $ 59 met een levenslange licentie of met een eenjarige licentie voor $ 29. Deze prijzen zijn tijdelijk 50% korting op Black Friday. Er is ook een proefversie beschikbaar op Sensei’s officiële website.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Written By
More from Lesley Curry

Tommyinnit lekt Addison Rae naar Dream Minecraft »TalkEsport-server

Addison Rae is een populaire TikToker wiens bekendheid voortkomt uit haar dansbewegingen,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *