Shaina Pellington keert terug en verslaat een andere in-game winnaar terwijl de Wildcats in botsing komen met gastheer Beavers | Arizona Wildcats Basketbal

Shayna Billington, hier te zien in een wedstrijd in november, maakte donderdag haar tweede winnende schot van het jaar toen UA won in Oregon.

Anna Beltran, Arizona Daily Star 2021

Gary Horowitz Associated Press

Corvallis, OR. – Shayna Billington maakte een verkeerde sprong met nog 0,5 seconden te gaan, waardoor nr. 7 Arizona werd opgetild naar een 55-53 overwinning op Oregon donderdagavond.

Billington, een senior guard, scoorde al haar 12 punten in de tweede helft toen de Wildcats (12-1, 2-1 Pac-12) weer op het goede spoor kwamen na het verliezen van hun laatste wedstrijd bij USC. Billington miste die wedstrijd, evenals de overwinning op de staat Washington vorige week.

Dit was Billingtons tweede winnende schot in de wedstrijd van het jaar. Ik heb Vanderbilt verslagen met Thanksgiving.

Oregon State (7-4, 0-1) was dapper in de nederlaag en speelde zijn eerste wedstrijd sinds 19 december vanwege COVID-19-problemen.

De ultieme hoop van de bevers werd verpletterd toen de binnengrens naar het midden van het hof verschoof.

Bendu Yeaney leidde de Wildcats met 15 punten. Taya Corosdale scoorde een carrièrehoogte van 19 punten met de Beavers en plaatste 6 van 8 uit het veld met acht teamhoge rebounds.

Tyla von Oelhofen, de topscorer van de Beavers dit seizoen, scoorde negen punten en vijf assists.

Corosdale’s driepunter vanaf de linkervleugel 3:42 zette de Beavers voor het eerst sinds het begin van het derde kwart boven 51-49.

Het uitmuntende springpaard van Talia von Oelhoffen verhoogde het verschil naar 53-49. Maar Arizona keerde terug en scoorde zes punten in de finale.

READ  Bijna cool: TSM heeft naar verluidt zijn nieuwe buiklijn gevonden voor de 2023 LCS Summer Split