Shanghai Astronomy Museum: ‘s werelds grootste astronomiemuseum wordt geopend in China

geschreven door Jackie Palumbo, CNN

‘S Werelds grootste astronomiemuseum is geopend in Shanghai en de ingewikkeld gebogen vorm is ontworpen om de geometrie van het universum weer te geven. Zonder overal rechte lijnen of rechte hoeken, wordt de structuur in plaats daarvan gevormd door drie overlappende bogen die de banen van de hemellichamen aangeven.

Het 420.000 vierkante meter grote Shanghai Museum of Astronomy, een tak van het Shanghai Science and Technology Museum, dat vrijdag opent, zal tentoonstellingen, een planetarium, observatorium en een 78-voet zonnetelescoop bevatten. Het is ontworpen door het Amerikaanse Ennead Architects, dat in 2014 een internationale wedstrijd won om het gebouw te ontwerpen.

Het Shanghai Museum of Astronomy is opzettelijk ontworpen zonder rechte lijnen of rechte hoeken. aan hem toegeschreven: Met dank aan Ennead Architects

“We dachten echt dat we architectuur konden gebruiken om een ​​geweldige impact te hebben op deze hele ervaring”, zei hoofdontwerper en partner Thomas J. Wong in een video-interview. “Dit gebouw wordt verondersteld de belichaming te zijn van … astronomisch geïnspireerde architectuur.”

Door rechte muren te verlaten ten gunste van gebogen lijnen, hoopten Wong en zijn team te laten zien dat alles in het universum constant in beweging is en wordt bestuurd door een reeks krachten.

Volgens Wong werden ze ook beïnvloed door het ‘drielichamenprobleem’, de onopgeloste vraag hoe de beweging van drie hemellichamen – zoals planeten, manen of sterren – te berekenen op basis van hun zwaartekrachtrelaties. voor elkaar. Hoewel deze berekening kan worden gedaan met twee hemellichamen, worden de paden chaotisch en onvoorspelbaar met drie.

Het oog in de hoofdingang fungeert als een klok, met een lichtcirkel die het seizoen en de tijd van de dag aangeeft.

Het oog in de hoofdingang fungeert als een klok, met een lichtcirkel die het seizoen en de tijd van de dag aangeeft. aan hem toegeschreven: Met dank aan Ennead Architects

READ  Google heeft de Stadia-ervaring radicaal veranderd met de zoekbalk

“De reden waarom we denken dat het drielichamenprobleem interessant is, is omdat het een complexe reeks banen is”, legde Wong uit. “(Dit zijn) dynamische relaties, in tegenstelling tot een eenvoudige cirkel rond het midden. En dat was onderdeel van de bedoeling van[het ontwerp]- om die complexiteit vast te leggen.”

In het ontwerp van Wong wordt de kosmische puzzel vertaald in drie boogvormen: het oog, de bol en de omgekeerde koepel, die respectievelijk de zon, de maan en de sterren aanduiden. Elk bevat een belangrijke attractie of ontwerpfunctie.

Bezoekers maken eerst kennis met de Oculus, die boven de hoofdingang van het museum uitkomt. Het werkt als een klok en produceert een cirkel van zonlicht die de hele dag over de vloer reist en de tijd en het seizoen aangeeft.

Het planetarium, dat in een grote bol is geplaatst, is gebouwd met zo min mogelijk visuele ondersteuning om gewichtloos te lijken.

Het planetarium, dat in een grote bol is geplaatst, is gebouwd met zo min mogelijk visuele ondersteuning om gewichtloos te lijken. aan hem toegeschreven: Met dank aan Ennead Architects

Vervolgens komt het Planetarium Theater, dat bolvormig is omgeven en als de opkomende maan uit het dak van het gebouw komt. De onderkant van de massieve structuur lijkt gewichtloos te zweven, met ruimte om eronder te lopen.

Ten slotte stelt een enorme omgekeerde glazen koepel bovenop het dak bezoekers in staat om de open nachtelijke hemel te bekijken, in wat een persbericht beschrijft als “een echte ontmoeting met het universum als aanvulling op de gesimuleerde ervaring binnenshuis”.

“We willen dat mensen de speciale aard van de aarde begrijpen als een plek waar leven plaatsvindt, in tegenstelling tot waar dan ook in het universum”, zei Wong.

De omgekeerde glazen koepel geeft bezoekers de mogelijkheid om te staren naar een onbelemmerd zicht op de open lucht.

De omgekeerde glazen koepel geeft bezoekers de mogelijkheid om te staren naar een onbelemmerd zicht op de open lucht. aan hem toegeschreven: Met dank aan Ennead Architects

READ  Nieuwe beperkingen voor tijdreizen in Animal Crossing: New Horizons

Met kantoren in zowel de VS als China is Ennead Architects ook verantwoordelijk voor het iconische Rose Center for Earth and Space in New York in het American Museum of Natural History, een project dat mede is ontworpen door een van de mede-oprichters van het bedrijf, James Polshek. . Wong zei dat er een “afstamming” is tussen de twee gebouwen.

“Polishk verwees naar het Rose Center als een ‘kosmische kathedraal’,” zei Wong. “Dit is zeer geschikt om hier in het Shanghai Astronomy Museum te ervaren.”

Written By
More from Lesley Curry

De originele Google Wifi krijgt een nieuw prijskaartje van $ 99 en krijgt een nieuwe stroomvoorziening

Google heeft zijn oorspronkelijke Google Wifi-router stilletjes vernieuwd als een instapoptie van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *