Signaal-aanwervingsapp na WhatsApp-controverse leidt tot meer downloads | Machtige 790 KFGO

Geschreven door Moncef Fengatel en Eva Matthews

(Reuters) – Het hoofd van zijn dominante bedrijf zei woensdag dat de berichten-app Signal een “ongekende” groei heeft doorgemaakt in de nasleep van een controversiële verandering in privacyvoorwaarden voor de WhatsApp-concurrentie en dat hij meer werknemers wil aannemen om de service- en ondersteuningsinfrastructuur te versterken.

Samen met een andere gecodeerde app, Telegram, is Signal de belangrijkste begunstigde geweest van de online verontwaardiging over de vorige week aangekondigde veranderingen, waardoor WhatsApp-gebruikers hun gegevens moeten delen met zowel Facebook als Instagram.

Telegram zei woensdag dat het wereldwijd 500 miljoen actieve gebruikers heeft overtroffen.

Brian Acton, die WhatsApp mede-oprichtte voordat hij het aan Facebook verkocht en vervolgens de Signal Foundation mede-oprichtte, weigerde soortgelijke gegevens aan Signal te verstrekken, maar zei dat de uitbreiding van de afgelopen dagen “verticaal” was.

“We waren vorige week getuige van een ongekende groei”, zei Acton in een e-mail aan Reuters. “Het is veilig om te zeggen dat we vanwege deze recordgroei meer geïnteresseerd zijn in het vinden van getalenteerde mensen.”

Hij zei ook dat Signal zijn video- en groepschatfuncties verbetert, waardoor het beter kan concurreren met WhatsApp, Microsoft Teams en andere conferentie-apps die het afgelopen jaar van vitaal belang zijn geworden in het dagelijks leven.

Signal werd de afgelopen zeven dagen door 17,8 miljoen gebruikers gedownload, 62 keer meer dan de week ervoor, volgens gegevens van Sensor Tower. WhatsApp werd in dezelfde periode gedownload door 10,6 miljoen gebruikers, een daling van 17%.

Voorstanders van privacy zijn overgestapt op de veranderingen in WhatsApp, wijzend op wat volgens hen een slechte staat van dienst is voor Facebook om de belangen van consumenten te ondersteunen bij het omgaan met hun gegevens, aangezien veel gebruikers voorstellen om naar andere platforms te migreren.

READ  Patch-opmerkingen, releasedatum, bestandsgrootte, download en meer

De in Silicon Valley gevestigde non-profitorganisatie, die momenteel toezicht houdt op de app, is in februari 2018 gelanceerd, waarbij Acton een startkapitaal van $ 50 miljoen heeft verstrekt.

Sindsdien bestaat het voor donaties, met Elon Musk, CEO van Tesla Inc onder de supporters, en Acton zei dat er geen plannen zijn om naar verschillende financieringsbronnen te zoeken.

“Miljoenen mensen hechten voldoende waarde aan privacy om deze te behouden, en we proberen te bewijzen dat er een alternatief is voor op advertenties gebaseerde bedrijfsmodellen die de privacy van gebruikers uitbuiten”, zei Acton, eraan toevoegend dat donaties “binnenstromen”.

(Co-rapportage door Moncef Fengatell en Eva Matthews in Bengaluru; bewerking door Patrick Graham en Bernard Orr)

Written By
More from Eda Greene

Intramurals nemen verder esports op met hulp van Yale Esports Club

Malia Kuo, Staff Illustrator Elliott Taylor, Yale’s intramurale en afgestudeerde-professionele recreatiecoördinator, heeft...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *