Sinking City is verwijderd uit Steam onder een DMCA-kennisgeving van zijn studio

Frogwares, de studio is gesloten Scherpe onenigheid met de uitgever Nacon Op hun spel, Verzonken stad, Heeft een DMCA-claim gebruikt om het van de Steam-winkel te verwijderen, bevestigde een woordvoerder van Valve.

Om plaatsvervanger Dinsdagavond zei Valve-woordvoerder Doug Lombardi dat Steam “een kennisgeving had ontvangen om DMCA te verwijderen” voor uitgifte Verzonken stad Verzonden door Nacon – een van de Frogwares Het herinnert aan een gehackte en illegale versie van hun spel​ “Daarom hebben we op dit bericht gereageerd”, zei Lombardi.

Verzonken stad Het is niet langer doorzoekbaar vanuit Steam zelf, en externe links naar de productpagina van de game leiden nu door naar de hoofdwinkel.

In een verklaring aan Polygon zei Frogwares dat de versie die te koop wordt aangeboden op Steam “inhoud bevat waar Nacon geen enkele rechten op heeft – in het bijzonder The Merciful Madness DLC.” De studio zei dat het het DMCA-verwijderingsverzoek naar Valve had gestuurd omdat het “het meest effectieve hulpmiddel was dat we hebben om ons tijd te geven om meer potentieel bewijs te verzamelen en om de aanvullende, langdurige en vereiste juridische procedure te starten om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.”

Een woordvoerder van Nacon stuurde Polygon naar Verklaring dinsdag door de uitgever Over de controverse weigerde hij verder commentaar te geven op de verwijdering van Steam DMCA.

“In het verleden heeft Frogwares ten onrechte vertrouwd op beschuldigingen van niet-betaling om te weigeren de game op Steam te leveren, waarna ze hebben geprobeerd het contract zonder succes te beëindigen”, zei Nacon in zijn verklaring. Nacon zei dat “ondanks deze banzaak die exclusief gemaakt is door Frogwares,” het spel nog steeds beschikbaar maakt voor spelers op Steam (in ieder geval tot de verwijderingsdag van dinsdag) en dat het Frogwares vergoedingen zal betalen uit die verkopen.

READ  Google Stadia zal dankzij deze verbetering veel minder data gebruiken

“Door de gamegemeenschap via Twitter aan te moedigen de game niet op Steam te kopen, saboteert Frogwares opnieuw onze investering in de game”, aldus Nacon.

Een vertegenwoordiger van Frogwares wees Polygon erop dat ‘The Merciful Madness’ voor het eerst is gemaakt voor de Nintendo Switch-versie van Verzonken stadHet werd gelanceerd in de herfst van 2019, twee maanden nadat Nacon zijn PlayStation 4-, Windows PC- en Xbox One-releases publiceerde. Verzonken stad ‘Het is volledig van Frogwares,’ zei de studiovertegenwoordiger. Toen Frogwares de game vervolgens op andere platforms kon lanceren, zoals PS5 (in februari) of Via Gamesplanet, Ze hebben die downloadbare inhoud toegevoegd. “

vorige zomer, Frogwares en Nacon gaan naar de rechtbank in Frankrijk (waar Nacon zijn hoofdkantoor heeft; Frogwares heeft zijn hoofdkantoor in Kiev, Oekraïne) in een geschil over royalty’s. Verzonken stad​ Een hof van beroep oordeelde in oktober dat Frogwares het contract met Nacon onrechtmatig had opgezegd. Hoewel de rechtszaak aanhield, zei een rechter tegen Frogwares “zich te onthouden van elke actie wegens schending van dit contract”, evenals “elke actie die de voortzetting ervan belemmert”.

Met deze uitspraak keerde Nacon terug naar online winkels, zoals Steam, om te beginnen met verkopen Verzonken stad herhaaldelijk. Om dit te doen, zegt Nacon dat hij recht had op een volledige kopie van het spel van Frogwares. Frogwares betwist dit en verdedigt het voor de rechtbank – in een zaak die volgens de studio jaren kan duren om op te lossen. Daarom, beweert Frogwares, nam Nacon de touwtjes in handen om het spel zelf te verkopen, wat leidde tot de release van de versie die Frogwares beschouwde als “gehackt” en “illegaal gemaakt”.

READ  De nieuwe Final Fantasy Creator RPG is buiten en pijnlijk mooi

Update (3 maart): Een acteur van Frogwares leverde aanvullende aantekeningen uit de studio en legde zijn kant van het geschil uit.

De ontwikkelaars van Frogwares merken op dat in het juridische geschil “Nacon twee pogingen heeft gedaan om een ​​aparte rechtbank te verkrijgen voor een Frogwares-bevel.” [to] Introductie van Steam Master Edition [of The Sinking City]​ Beide pogingen werden door de rechtbank afgewezen. “

Daarom zei Frogwares: “Elke bijgewerkte versie van het spel die Nacon uploadt naar Steam kan niet van ons komen.” “De Steam-release is technisch gezien in het ongewisse, in plaats van met ons samen te werken aan een compromis … of te wachten [for] In de definitieve uitspraak van de rechtbank koos Nacon ervoor om in plaats daarvan een kopie van de game te breken die we correct aan een partner hadden verstrekt (Gamesplanet), de DLC toe te voegen die ze geen enkele rechten hadden, en probeerde ze hun paden te verbergen door de verschillende watermerken te verwijderen en het plaatsen van de logo’s. ​

Frogwares legde uit dat de Verzonken stad Verkrijgbaar in Microsoft Store, PlayStation Store, Nintendo eShop, Origin en Gamesplanet “Ze worden allemaal uitgegeven door Frogwares. In ons contract met Nacon zijn deze platforms nooit genoemd.” De studio voegde er ook aan toe dat er “waarschijnlijk in de nabije toekomst meer platforms zullen komen”.

Written By
More from Aubrey Mason

In december komen er nog drie games naar Stadia

De officiële communityblog van Stadia heeft aangekondigd dat er deze maand nog...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *