Mumbai ziet de laagste eendaagse covid-gevallen in 3 maanden

Mumbai Coronavrius-gevallen: De stad meldde maandag 1.033 COVID-19-gevallen van tests die op zondag zijn uitgevoerd

Mumbai:

Op een dag registreerde Mumbai zijn hoogste coronavirus-testcijfers met bijna 9.000 tests, slechts ongeveer 700 positieve gevallen werden gerapporteerd uit deze tests. Van de 8.776 tests die op maandag werden uitgevoerd, waren ongeveer 700 monsters positief, wat de laagste is in de afgelopen 100 dagen.

Het financiële kapitaal van het land meldde maandag 1.033 COVID-19-gevallen van tests die op zondag zijn uitgevoerd. Het verdubbelingspercentage in de stad is nu 68 dagen en het herstelpercentage van Mumbai is 73 procent. Het totale groeipercentage van coronavirusgevallen in Mumbai van 20 juli tot 26 juli was 1,03 procent.

Maandag registreerde de hele staat Maharashtra 7.924 gevallen en 227 doden. Mumbai meldde 1.021 gevallen en 39 doden. Mumbai heeft tot nu toe 6.132 doden gemeld.

“Het goede nieuws: slechts 700 gevallen vandaag in Mumbai en ook dat met de hoogste tests tot nu toe in Mumbai op één dag (8776). Dit is het virus op volle toeren jagen. Een grote opluchting na 3 maanden.”
Let op: laat de bewaker niet vallen! Laat je masker niet vallen! Haal alleen cijfers naar beneden! “, Zei Maharashtra-minister Aaditya Thackeray vandaag in een reeks tweets.

Er zijn in totaal 1,10.182 gevallen in Mumbai en hiervan zijn er slechts 21.812 actieve gevallen. Ter vergelijking: het naburige Thane heeft 34.471 actieve gevallen en Pune heeft 48.672 actieve gevallen.

READ  NZ Breakers zijn gedwongen hun pre-season wedstrijd te annuleren na vier positieve tests voor Covid-19

Mumbai, dat in de eerste drie maanden van de pandemie de zwaarst getroffen stad van het land was, heeft nu enige verlichting gezien met het aantal nieuwe gevallen dat in de stad schijnbaar plateert. Autoriteiten zijn echter erg voorzichtig, omdat ze zeggen dat ze bang zijn voor een tweede golf en dat er nog tijd is voor een vaccin. De aanhoudende moesson en het feit dat de omliggende gebieden van Mumbai een enorme piek hebben gekend, betekent ook dat de stad alert zal blijven en voorzichtig zal blijven terwijl ze ontspanning verleent.

Dharavi, de grootste sloppenwijk van Azië, een van de ergste hotspots in Mumbai, is er ook in geslaagd het aantal positieve gevallen laag te houden. Het gebied heeft nu 98 actieve gevallen en meldde maandag slechts negen nieuwe gevallen. Het totale aantal zaken in Dharavi bedraagt ​​2.540.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *