Slechts een maand na de lancering van Starfield had iemand al elke planeet in zijn universum gescand

Slechts een maand na de lancering van Starfield had iemand al elke planeet in zijn universum gescand

Starfield was nog maar een maand uit en er was al iemand op elke planeet in zijn universum geweest. Terwijl Todd Howard zei dat we meer dan 1.000 planeten zouden kunnen bezoeken, had ontwikkelaar Bethesda eigenlijk geen waardering voor de enorme omvang van het Starfield-sterrenstelsel – er zijn eigenlijk ongeveer 1.700 planeten, en nu heeft iemand ze allemaal slechts enkele weken na de lancering gezien.

Kijk op YouTube

Die persoon is Reddit-gebruiker DoomZero, die zijn prestatie onthulde door een screenshot te plaatsen van een Starfield-lijst met 1.694 volledig geruimde planeten, waarvan 1.695 geruimde planeten – het lijkt erop dat sommige planeten onmogelijk konden worden geruimd vanwege bugs.

Ondanks het enorme aantal planeten in Starfield voelt de speeltijd in DoomZero verrassend klein aan, gezien het werk dat gepaard gaat met het scannen van sommige planeten, waarbij je niet alleen in een baan om de aarde moet gaan, maar ook specifieke wezens, planten of hulpbronnen moet scannen. (Blijkbaar was het vinden van de waterwezens het moeilijkste deel, zei DoomZero.) IGN.)

Dit kostte in totaal ongeveer 180 uur, plus 20 uur besteed aan andere dingen in het spel – wat betekent dat ze gemiddeld zes en een half uur per dag, zeven dagen per week moesten spelen om alles heel snel op te lossen.

Dat is lang in een vrij korte periode, maar het lijkt ook erg snel om het hele sterrenstelsel te doorkruisen. Volgens mijn berekeningen betekent dit dat elke planeet gemiddeld slechts zes minuten nodig heeft om volledig te worden gescand. Sommige gasvormige planeten kunnen echter eenvoudig worden gescand door dichtbij genoeg te vliegen, dus dit heeft het gemiddelde waarschijnlijk iets verlaagd. DoomZero gaf toe dat Howard’s verklaring dat slechts 10% van de planeten in het spel leven hebben waarschijnlijk juist is, waarvan de meeste manen en gasreuzen zijn met hulpbronnen vanwege de eigenschappen van de verschillende planeten in het Starfield.


Afbeelding tegoed: Rock Paper Shotgun / Bethesda Game Studios

Andere details zijn dat het DoomZero-personage door het opruimen van het hele sterrenstelsel naar level 130 ging, nadat hij aan zijn zoektocht was begonnen nadat hij slechts twee van de eerste hoofdmissies en zijmissies had voltooid.

Bethesda-ontwikkelaars hebben eerder gezegd dat sommige planeten van Starfield veel leger zijn (maar niet “saai”) qua ontwerp, om de speler te helpen hun plaats in het “overweldigende” universum beter te waarderen. En in het geval van DoomZero lijkt dit in ieder geval zijn vruchten af ​​te werpen.

“Als je de Melkweg ingaat en alles begint te verkennen, voelt het uitgestrekt en meeslepend aan”, zeiden ze. “Sommige van mijn favoriete plekken die ik onderzocht waren manen die misschien maar over een paar hulpbronnen beschikten, maar ze stonden heel dicht in de buurt van grote sterrenstelsels. planeten en het hele landschap is daar slechts een beeld van.” De planeet staat aan de horizon.

READ  Capcom brak voor het vierde jaar op rij zijn winstrecords

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *