Softwareprovider Amdocs gaat 1.000 werknemers ontslaan: rapport

Softwareprovider Amdocs gaat 1.000 werknemers ontslaan: rapport

Amdocs heeft wereldwijd 25.000 mensen in dienst en meer dan 10.000 werknemers bevinden zich in India, het grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Het bedrijf heeft ontwikkelingscentra in Pune en Gurugram.Pixabay

De in de VS gevestigde software- en communicatiedienstverlener Amdocs ontslaat ongeveer 1.000 werknemers te midden van onzekerheden over het financiële herstel als gevolg van de aanhoudende Covid-19-pandemie, meldden de media donderdag.

Volgens een rapport op de Israëlische website Calcalist is de kwartaalwinst van Amdocs ongeveer $ 1 miljard en een groot deel ervan – bijna $ 691 miljoen – komt uit de VS, die momenteel getuige is van een heropleving van het coronavirus.

“Amdocs is van plan vele honderden banen te schrappen, inclusief seniorfuncties”, aldus het rapport.

Amdocs heeft wereldwijd 25.000 mensen in dienst en meer dan 10.000 werknemers bevinden zich in India, het grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Het bedrijf heeft ontwikkelingscentra in Pune en Gurugram.

In maart kondigde het bedrijf aan dat het de komende jaren in India 5.000 werknemers zal trainen in cloudgebaseerde technologieën.

“Als een wereldwijd bedrijf met tienduizenden werknemers, voert Amdocs voortdurend de nodige aanpassingen in haar uitgaven door, terwijl het haar personeel strategisch beoordeelt en zich aanpast aan de veranderende zakelijke behoeften”, zei Amdocs in een verklaring.

“Amdocs blijft werknemers werven in een breed scala van sectoren waarin haar activiteit groeit en investeert in haar groeimotoren, terwijl ze zorgt voor haar menselijk kapitaal”, voegde het bedrijf toe.

In april meldde Amdocs zijn werknemers dat vanwege de financiële onzekerheid “de voor juli geplande loonsverhogingen niet volgens schema zullen worden doorgevoerd en dat al haar werknemers tussen april en juni van dit jaar 13 dagen betaalde vakantie zouden moeten opnemen”.

READ  Verschillende rookie Seahawks zitten woensdag in training voor Falcons

“Als wereldwijd bedrijf streven we ernaar om nuchter, verantwoordelijk en proactief te handelen”, zei Shuky Sheffer, president en CEO van Amdocs, in een verklaring.

Eerder deze week maakte Amdocs bekend dat het in 2030 $ 650 miljoen aan obligaties uitgeeft voor terugbetaling.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *