Trail Blazers hadden niet eens hun beste game nodig om de voorsprong op Lakers te nemen

Verzegel het inderdaad met een kus!

Jusuf Nurkic, de grote man van Trail Blazers, blies een beetje knuffel naar de camera na een dunk die de deal voor Portland in Game 1 bezegelde.

De Nurkic dunk en kiss met 16. 1 resterende seconden was een perfecte combinatie voor de Trail Blazers om de Lakers in Game 1 van de eerste ronde van de Western Conference playoffs dinsdagavond af te maken.

Portland rolde met zijn omvang en het werkte.

De Blazers versloegen de Lakers 100-93.

1-0, Portland.

Samen met Damian Lillard’s spectaculaire vierde kwartfinale, kreeg Portland ook een enorme boost van zijn grote spelers.

Het Bosnische Beest kende een snelle start. Hij scoorde een double-double van 10 punten en 10 rebounds in slechts zijn eerste 10 minuten actie toen de Blazers aan het einde van het eerste kwartaal een voorsprong van 36-25 namen.

Nurkic eerde ook zijn overleden grootmoeder met aangepaste Nike-schoenen in Game 1 met de naam van zijn oma op de zijkant van zijn voet gedrukt.

De grote man van de Blazers hoorde zaterdag over de dood van zijn grootmoeder tijdens de busrit naar de speelwedstrijd van Blazers tegen de Memphis Grizzlies.

Nurkic richt zich nu op twee dingen:

1. Basketbal

2. Zijn grootmoeder

Vrijwel na die avond van het spelen van de [play-in] toernooi, ik [was] net gedaan [with] media, voor zover mijn sociale media. Ik ga me concentreren op de games en rust. Voor mij is het nu gewoon basketbal [and] mijn oma. Het is duidelijk dat ze hier niet meer bij mij is, maar ik denk dat ze wil dat ik hier blijf en basketbal speel. Dus ik ga haar de rest eren [of the way] dat ik kan – daar hard spelen en proberen de best mogelijke beslissingen te nemen. – Jusuf Nurkic

Het startcentrum van de Trail Blazers eindigde met 16 punten, 15 rebounds, drie assists en één kus.

READ  Vrouw gezien die Lord Ganesha Idols in de winkel van Bahrein ontheiligt, in rekening gebracht

Nurkic zei dat hij besloot om in de laatste seconden een kus naar de camera te blazen omdat hij herkende dat het spel voorbij was.

We wisten dat we het werk zo goed als goed hadden gedaan, dus ik denk dat het tegen die tijd 14, 15 seconden was toen ik het dompelde, dus het was een interessant spel om het spel uit te spelen. We hebben duidelijk nog niets gedaan, ik ben blij met de manier waarop we het spel afmaken en het spel winnen … Ik denk dat de grootste uitkomst van de Bubble is dat we weten hoe we de spellen moeten sluiten. We hebben negen games gespeeld – bijna elke game [we were] in positie om … het spel te winnen. – Trail Blazers grote man Jusuf Nurkic

Het was zeker interessant, Nurk!

Maar Nurkic krijgt niet alle eer; Lillard gelooft zelfs dat als de enorme inspanning van het back-upcentrum Hassan Whiteside er niet was geweest, de Blazers dinsdagavond niet zouden hebben gewonnen.

[Hassan] was geweldig en we wisten dat we in deze serie kwamen, toen we hier eenmaal kwamen dat ze veel jongens hebben die actief zijn in de verf – JaVale McGee, [Anthony Davis], Dwight [Howard] – ze zijn daar groot. Dus we hebben onze grote jongens nodig om aanwezig te zijn in de verf aan beide uiteinden van de vloer … Ik dacht vanavond hoe [Hassan] beschermde de verf, hij blokkeerde schoten, hij veranderde schoten, hij kaatste terug, hij had gewoon een positieve invloed op het spel, ik denk dat zonder hem vanavond – we dit spel niet winnen. We hebben dat soort inspanningen van hem nodig. – Trail Blazers All-Star point guard Damian Lillard

De Blazers rolden met Whiteside en Nurkic samen op de grond in spurts, maar hoofdcoach Terry Stotts nam de beslissing om Wenyen Gabriel naast Nurkic te starten bij de vier, terwijl Zach Collins blijft kampen met ontsteking van de linker enkel.

READ  NHL Draft-loterij leidt tot samenzweringstheorie van Rangers, Alexis Lafreniere

Ondanks het succes tussen het koppelen van Whiteside en Nurkic, lijkt het er niet op dat Whiteside een begin zal maken.

“We speelden veel in de grote line-up en ik dacht dat dat goed werkte”, zei Stotts na het spel. “Ik denk dat we meer dan wat dan ook vastzaten aan het proberen weg te halen wat we over pregame hadden.”

Ik dacht dat Wenyen erg effectief was in de startrol. Ik verwacht niet dat daar verandering in komt, maar het was goed om te zien dat Hassan en Nurk goed samen speelden, maar ik dacht dat Wenyen in de basisopstelling van beide helften effectief was voor ons. – Trail Blazers-hoofdcoach Terry Stotts

Gabriel, die het grootste deel van de wedstrijd door vuile problemen vocht, maakte het moeilijk voor Anthony Davis toen hij de bal laag raakte. AD ging 8-van-24 van het veld voor 28 punten.

Wat Whiteside betreft, hij pakte vijf blokken om mee te gaan met zeven punten en acht rebounds in zijn 26 minuten werk. Hij had ook het enige positieve plus / min van de bank voor Portland met een plus-13.

Coach Stotts verandert zijn startopstelling misschien niet, maar hij was dinsdag tevreden met de twin towers.

“[Hassan] had een grote impact op het spel. Hij en Nurk complimenteren elkaar samen. Ze vonden manieren om aan beide kanten effectief te zijn, kwamen met grote blokken, enkele grote rebounds, ”zei Stotts.

Tussen Lillard als Lillard, die alle scorers leidde met 34 punten, samen met de prestaties van de grote spelers, is het gek om te denken dat de Trail Blazers speelden niet eens hun beste basketbal na slechts 39,2 procent als team vanaf de vloer te hebben geschoten.

READ  Kathedraal van Nantes: Brand breekt uit in Frankrijk

En toch kwamen ze toch weg met de overwinning.

“Ik ben erg blij met hoe we speelden. Eerlijk gezegd denk ik dat we niet ons best hebben gespeeld. Ik ben blij dat we hebben gewonnen, ”zei Nurkic.

Kunnen we nu beginnen te zeggen: ‘dunk on’ em, kiss on ’em, Nurk !? ”

Oké, het is maar één spel. We bewaren dat gezegde voor later.

More from Madison Garrett

Apple-gebruiker heeft CoronaMelder niet nodig

Ron Roozendaal, CIO van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaf...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *