SPELLEN. Sushi Roll: wie kan het beste met eetstokjes omgaan?

Gaat het watertanden bij de woorden sashimi, tempura en sushi? Dan zal het verrukkelijke Sushi Roll-spel van White Goblin Games je maag zeker doen rommelen!

In Sushi Roll nemen 2 tot 5 spelers plaats langs de lopende band die je 3 beurten lang allerlei lekkernijen biedt. Wat voor soort traktaties er op de riem terechtkomen, wordt bepaald door de 30 overeenkomende dobbelstenen te gooien. Op basis van de resultaten worden nigiri (met ei, zalm of inktvis), wasabi, desserts, dumplings, tempura, sashimi of makibroodjes vanuit de keuken op jouw kant van de band gelegd.

Houdt klaar en geniet ervan

Elke speler moet dan 1 schaal van zijn loopband op zijn blad plaatsen om te eten. Hier kun je het beste niet alleen met je buik kiezen, maar ook met je verstand, want met alles wat je eet, kun je aan het einde van de ronde punten verdienen. Gelukkig staan ​​de puntwaarden onder je bakje genoteerd, zodat je af en toe even kunt gluren. Zodra iedereen iets heeft gekozen en er nog voedsel op de band ligt, verplaatst elke speler zijn niet-geselecteerde dobbelstenen naar de speler links van hem. Dan gooi je je nieuwe dobbelstenen en kies je weer iets te eten. Je blijft deze stappen herhalen totdat er niet eens een rijstkorrel op de tape staat.

Ben je niet blij met wat er voor je staat? Gelukkig vind je soms ook een menukaart of een nieuwe set eetstokjes op je loopband. Met een menu kun je je eten terugsturen naar de keuken en de dobbelstenen opnieuw gooien. Hopelijk is er deze keer iets wat je leuk vindt! Met een setje eetstokjes kun je een gerecht op je loopband ruilen met dat van een andere speler. Zo steel je die sashimi onder iemands neus vandaan en eet je hem snel zelf op.

READ  De games van 2021: Praey for the Gods

Elke keer dat je de loopband kaal hebt geplukt en zelfvoldaan een knoop uit je broek hebt gehaald, is het tijd om de punten te tellen. Als je eenmaal weet wie de grootste veelvraat aan tafel is, speel dan een 2van in 3van ronde.

Stop je tijdens de rondes overigens niet te veel met sushi en zorg voor een gat als toetje. De speler die aan het einde van het spel de meeste pudding heeft gegeten, krijgt nog een flinke portie bonuspunten binnen!

Wie na 3 rondes de meeste punten heeft, is de winnaar van dit foodfestival. Ben je hongerig gebleven? Dan speel je gewoon een spelletje.

Wij oordelen

Sushi Roll is een variatie op de populaire ‘Sushi gaan‘kaartspel en met zijn kleurrijke design een vrolijk en eenvoudig dobbelspel naar de tafel brengt om je tanden in te zetten. Dankzij het eenvoudige ontwerp en de hoge waarschijnlijkheidsfactor met de dobbelstenen, kun je dit spel blijven spelen en toch elke keer een andere uitkomst krijgen.

Deze game staat niet alleen garant voor een dosis plezier, maar maakt je ook hongerig. Bewaar dus zeker een bestelformulier van de plaatselijke sushibar.

Sushi Roll is verkrijgbaar bij de gespecialiseerde spellenwinkel bij jou in de buurt of via de website van White Goblin Games.

Rufus Verswijvel

Written By
More from Aubrey Mason

Zin in Halloween? Deze Apple Arcade-games zullen je in de stemming brengen – One More Thing

31 oktober is het Halloween. Deze Amerikaanse traditie is steeds meer naar...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *