Spelunky Creator zegt dat het spelen van harde games hetzelfde is als het eten van pittig eten

Ik heb me onlangs afgestemd op het ontwerp van Spelunky-maker Derek Yu, in de verwachting uit te zoeken wat er goed en fout ging tijdens de ontwikkeling van Spelunky 2 de afgelopen jaren. En ik snapte het, maar ik was verrast toen ik tijdens het chatten ontdekte wat de moeilijkheid van gamen zo bevredigend kan maken. Hoe moeilijk de spellen zijn en hoe toegankelijk ze zijn, is een constant onderwerp, en wanneer je het tegenkomt, is het een teken dat je een paar dagen bent uitgelogd bij Twitter. Maar in plaats van de gebruikelijke omslachtige argumenten over gemakkelijke modi, vond ik Yu’s inzinking – die hij bouwde rond de analogie van pittig eten – echt verhelderend. Ik kreeg er ook honger van.

Voor Yu is moeilijkheid slechts één element van wat hij ‘netelig’ spelontwerp noemt.

Written By
More from Max Mcgee

Silent Hill keert terug als de DLC voor de partygame

Geeks of Silent Hill was nu teleurgesteld, dus hier is de nieuwste...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *