Spelvoorbeeld: Sticks nemen het op tegen haaien

Spelvoorbeeld: Sticks nemen het op tegen haaien

De Carolina Hurricanes zetten hun swing aan de westkust voort om het seizoen vanavond te beginnen met een wedstrijd tegen de San Jose Sharks. De Sharks zullen spelen in hun derde wedstrijd van het seizoen, evenals de derde van vier thuiswedstrijden op rij om het seizoen te openen.

San Jose en Carolina worden dit seizoen in twee verschillende richtingen georganiseerd. De Canes streven naar een diepe play-offrun terwijl de Sharks bezig zijn met hun wederopbouw.

De Hurricanes maakten deel uit van dat wederopbouwproces toen ze vorig seizoen Brent Burns overnamen. De voormalige Sharks-verdediger heeft een doelpunt en een assist in zijn jonge seizoen.

De meest recente exit uit San Jose was de voormalige winnaar van de Norris Trophy, Erik Karlsson.

Ondanks het verlies van twee ervaren verdedigers blijft Marc-Edouard Vlasic een belangrijke schakel in de achterlijn. Dit wordt zijn 18e seizoen in San Jose, nadat hij in 2005 door de Sharks op de 35e plaats algemeen werd behaald.

Een ander bekend gezicht is Kapitein Logan Couture. Helaas is hij uitgeschakeld vanwege een blessure en heeft hij onlangs een tegenslag gehad in zijn revalidatie. Vorig seizoen had Couture een career-high van 67 punten.

Deze groep heeft nog steeds wat ervaren hulp vooraan met Tomas Hertl en nieuwkomers Mike Hoffman en Anthony Duclair.

Het team dringt erop aan dat jonge spelers een kans krijgen en ervaring opdoen en tegelijkertijd enige snelheid bieden.

Aan het begin van het seizoen hadden de Sharks slechts twee doelpunten gescoord in twee nederlagen. Filip Zadina en Tomas Bordeleau scoorden doelpunten en assists werden genoteerd voor Mike Hoffman, Tomas Hertl, Matt Benning en Henry Thrun.

READ  Houston Rockets in het Atlanta Hawks Scout Report

De laatste wedstrijd was een shootout-nederlaag tegen de Colorado Avalanche, waarbij de Sharks het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding stonden. De ster van het spel was New Jersey Devils-rookie Mackenzie Blackwood.

Blackwood belemmerde de Avalanche-aanval het grootste deel van de wedstrijd en nam 51 tackles op tijdens zijn debuut in San Jose. Kaapo Kahkonen is de andere doelverdediger en had het in de opener moeilijk tegen de verdedigende Stanley Cup-kampioen.

Het zou mij niet verbazen als Blackwood opnieuw een start krijgt.

De Canes zouden meer rust moeten krijgen na het laagseizoen van gisteren. De groep van Rod Binrd’Amour zal vroeg moeten aanvallen en de Sharks niet toestaan ​​enig vertrouwen te winnen uit hun solide goaltending.

Voor fans van sportgokken zijn de Canes -300 om te winnen en -125 om 1,5 doelpunten te geven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *