Spencer zegt: “Toekomstige Bethesda-games hebben niet per se andere platforms nodig”

Weet je nog waar je was toen Microsoft elkaar ontmoette? munten begon te gooien en ZeniMax over te nemen voor maar liefst $ 7,5 miljard? Of je het je nu nog kunt herinneren of niet, het was me iets te veel bom waar zelfs Top Gear de aflevering niet durft af te sluiten. Nu dit nieuws bij iedereen is binnengeslopen, heeft oom Phil (dat wil zeggen Spencer) nog iets meer te zeggen over deze deal en de toekomst van Bethesda-games.

Terwijl hij rustig koos voor drie kwartier met de luiten voorbij KotakuSprak Phil ‘Teraflops’ Spencer vooral over de nieuwe generatie Xboxen (de Series S en Series X), maar ook de megadeal genaamd de overname van ZeniMax kon niet onberoerd blijven.

Hoewel het gebruikelijke deuntje “ja, het past echt perfect” en “dit gaat echt zo goed worden voor de gamers” in lijn was met de verwachtingen, ontlokte Spencer een interessante uitspraak. Op de vraag of deze deal winstgevend zou zijn zonder games zoals Elder Scrolls VI op de PlayStation uit te brengen, antwoordde hij aanvankelijk “ja”, maar niet zonder enige context te geven aan deze bevestiging.

‘Daar wil ik niet over praten. Deze deal is niet gedaan om games weg te nemen van een andere spelersbasis. Nergens in de documentatie die we samenstelden, stond: ‘Hoe voorkomen we dat andere spelers deze spellen spelen?’ We willen dat meer mensen games kunnen spelen, niet minder mensen om games te gaan spelen. Maar ik zal ook in het model zeggen – ik beantwoord gewoon de vraag die je had – als ik denk aan waar mensen gaan spelen en het aantal apparaten dat we hadden, en we hebben xCloud en pc en game Pass en onze consolebasis, ik hoef die games niet op een ander platform te verzenden dan de platforms die we ondersteunen om de deal voor ons te laten werken. Wat dat ook betekent. “

Met andere woorden, Phil verwacht dat de toekomstige Bethesda-games de investering kunnen terugbetalen zonder dat ze buiten het Microsoft-platform worden uitgebracht. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Microsoft alles in eigen beheer houdt, wat ook wordt bevestigd. Als er één ding is: “Ik ben maar een gamer”, wil Phil niet, dan wordt hij beschuldigd van vuile spelletjes.

READ  Mario35: De top 5 Mario-spellen volgens onze redacteuren

In ieder geval is al aangegeven dat eventuele exclusiviteit per game bekeken zal worden, dus we hoeven ons voorlopig geen zorgen te maken dat we per se een Xbox of gaming pc zullen moeten aanschaffen om Elder Scrolls VI of een volgende Fallout. Zie dus alsjeblieft geen reden om aan DOOM te denken.

Written By
More from Aubrey Mason
Sega wil vanaf nu Atlus-games “multi-platform” lanceren
In de afgelopen vijf jaar is het aantal Japanse titels naar de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *