Spotify offline downloads (eindelijk) beschikbaar op Apple Watch

Wil je muziek afspelen op Apple Watch via Spotify, dan kan dat alleen door deze te streamen, bijvoorbeeld vanaf je iPhone. Je hebt wifi of mobiele data nodig. Er was geen manier om Spotify-muziek naar Apple Watch te downloaden voor offline luisteren. Tot nu.

Spotify ondersteunt nu (eindelijk) het downloaden van nummers, afspeellijsten, albums en podcasts naar Apple Watch. Of, zoals de muziekservice zelf zegt: “Een offline en telefoonvrije Spotify-ervaring op Apple Watch.” Eerder kondigde het bedrijf de klus aan, maar nu is het dan eindelijk zover. Offline downloads zijn vooral handig in situaties waarin u uw telefoon niet altijd bij u wilt hebben, zoals buitenshuis hardlopen.

Spotify onthult een nieuwe functie voor Apple Watch

Vanaf vandaag bieden we de mogelijkheid om uw favoriete muziek, afspeellijsten, albums en podcasts naar uw Apple Watch te downloaden. Alle gebruikers zijn er al in geslaagd om tracks, albums, afspeellijsten en podcasts af te spelen, maar nu kunnen Premium-gebruikers ook downloaden wat ze maar willen, voor een echte offline en telefoonvrije ervaring.

… zei het bedrijf erover persbericht. Het heeft Spotify echter overtroffen door een ander muziekplatform, namelijk Deezer, Eerder ondersteunden ze het offline luisteren naar muziek op Apple Watch. Net als Spotify geldt deze kite alleen voor gebruikers die bij Deezer betalen.

Spotify downloadt het van Apple Watch
Ten slotte downloadt Spotify naar Apple Watch (Afbeelding: Spotify)

Componenten voor een offline Spotify-ervaring

Spotify is nu begonnen met het uitrollen van de functie, die offline downloads op Apple Watch mogelijk maakt. Maar wat heb je daarvoor nodig?

 • Spotify Premium-abonnement
  Allereerst heb je een Spotify Premium-abonnement nodig, omdat de functie offline luisteren naar muziek alleen beschikbaar is voor betalende klanten.
 • WatchOS
  Spotify gaat ervan uit dat alles goed werkt met watchOS 6.0 of hoger. Apple raadt echter watchOS 7.1 of hoger aan.
 • Apple Watch
  De nieuwe functie werkt alleen op Apple Watch Series 3. En er is natuurlijk ook een goed nieuwer model, maar gebruikers van de eerste Apple Watch of Series 2 kunnen niet profiteren van de offline luisterervaring.

Hoe download je muziek?

 • Zoek allereerst uit welke muziek en podcasts u naar uw Apple Watch wilt downloaden.
 • Selecteer de afspeellijst, het album of de podcast en tik op de drie puntjes (…)
 • Kiezen Download naar uw Apple Watch
 • ga naar de Downloads In de Apple Watch-app om de voortgang te bekijken. Nadat u uw muziekafspeellijsten, albums of podcasts naar de bibliotheek heeft gedownload, ziet u een kleine groene pijl naast de naam.

Sluit uw hoofdtelefoon aan … en luister waar u ook bent!

Wees de eerste die reageert.

Reageer op het artikel:

Spotify offline downloads (eindelijk) beschikbaar op Apple Watch

READ  Meer online gemak en meer persoonlijk contact bij Laan Heiloo
More from Madison Garrett

Call of Duty League-geruchten: potentiële roosters voor 11 CDL-teams

Foto via Call of Duty League ™ De meeste spelers uit het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *