Spotify rolt ‘Hey Spotify’ uit, verwacht nieuwe advertenties

Illustratie van een artikel met de titel Spotify gebruikt je stem om je te overspoelen met advertenties

afbeelding​ Martin’s kantoor ​Getty-afbeeldingen​

Iets minder dan een jaar geleden zagen we Spotify maken De overname na de overname En Productupdate na productupdate Om voet aan de grond te krijgen in de ruimte voor advertentietargeting. Nu begint het bedrijf aan een nieuwe dataset voor dit doel: jouw stem.

Deze update was een voetnoot bij de nieuwe Spotify-spraakopdrachten die woensdag voor het eerst werden opgemerkt Door GSMArena​ Hoewel het bedrijf geen officiële aankondiging heeft gedaan over de nieuwe functie, beginnen sommige iOS- en Android Spotify-gebruikers prompts op te merken om een ​​nieuwe spraakgestuurde zoekfunctie in de app in te schakelen. sNet zoals je ‘Hey Google’ of ‘Hey Alexa’ zou kunnen zeggen tegen je smarthome-apparaten, vraagt ​​de nieuwe Spotify-functie gebruikers om te zeggen: Hey Spotify, Als een manier om het te activeren.

Terwijl ik niet persoonlijk was Ontvang een notificatie, Ik heb gemerkt dat ik deze functie ook kan inschakelen door op de knop “Instellingen” in mijn Spotify-app te drukken en “Audio-interacties” in te schakelen.

Het is vermeldenswaard dat Spotify deze waarschuwingswoordfunctionaliteit in zijn mobiele app heeft getest Ongeveer een jaar direct. In 2019 begon het bedrijf met het testen van een soortgelijk hulpmiddel voor mensen die mogelijk in hun auto rijden, wat het noemde – en geen grapje –Auto ding​ ​

Na het downloaden van de updateEen van de eerste dingen die me opvielen, is dat deze update vriendelijk is voor bepaalde artiesten in plaats van anderen. Spotify vertellen om bijvoorbeeld The Beatles of Pink Floyd te spelen, Of een recente doop Grammy Award-winnaar Dua Lipa, je krijgt waar je om vraagt. Dit is niet altijd het geval bij de meer obscure kunstenaars, of bij degenen wier namen moeilijk uit te spreken zijn. Om een ​​voorbeeld te geven, hoe vaak je ook hebt geprobeerd Spotify een album te laten spelen met het experimentele rock- en noise-duo Xiu Xiu (uitgesproken als ‘shoo shooVoor mensen thuis) Spotify stopt niet met het afspelen van het funknummer uit de jaren 70.Schoensmeer​​

Het andere harde blok waar ik aan vasthield, was dat toen ik deze functie inschakelde, Spotify me naar bladzijde Dat specificeerde precies hoe mijn spraakgegevens zouden worden verzameld en opgeslagen Worden gebruikt.

Illustratie van een artikel met de titel Spotify gebruikt je stem om je te overspoelen met advertenties

Een screenshot​ Shoshana Wudinsky (Gizmodo)

Het eerste dat Spotify op deze pagina noemt, is dat je door deze bedieningselementen in te schakelen niet alleen ‘Hey Spotify Eigendom Maar anderen zijn dat ook – mogelijk ‘interactie met sommige advertenties’ met behulp van uw stem. In feite zijn spraakgestuurde advertenties een idee dat Spotify ongeveer twee jaar geleden opdook: B.ack in mei 2019 heeft het bedrijf A. Beperkte rondleiding Spotify Podcast-advertenties – Als gebruikers een bepaald toverwoord zeggen, zal het dat doen Hij zal ze opdracht geven om te luisteren Naar de laatste aflevering van deze show.

Sindsdien lijkt het bedrijf alleen nog maar naar de beurs te zijn gegaan Een grote Een door geluid aangedreven advertentiecampagne afgelopen zomer, maar sindsdien is het relatief stil gebleven over het project. RUit dit “nieuwe.”Hey Spotify De campagne zou een manier kunnen zijn om stilletjes meer gebruikers over te halen om dit soort audiogestuurde advertenties naar hun apparaten te brengen, zij het op een semi-stiekeme manier. Evenzo stelt Spotify in zijn beleid dat uw audiogegevens zullen worden gebruikt om meer “relevante” – en gerichte – advertenties weer te geven.

Aan de andere kant maakt Spotify duidelijk dat het gewoon bestaat Sommige Audiogegevens die hiervoor worden gebruikt. Volgens het beleid begint Spotify pas uw audiogegevens te ontvangen wanneer u het duwtje zegt (of op de opnameknop drukt), totdat “Spotify uw vraag of verzoek heeft verwerkt”. Het bedrijf voegde eraan toe dat je telefoon ook “je altijd vertelt wanneer Spotify je spraakinvoer ontvangt”. “Bijvoorbeeld met een visuele cursor of een hoorbare toon.”

READ  Het uitpakken van Nest Audio onthult de locatie van de aanraakbedieningen
Written By
More from Lesley Curry

Nederlandse gamestudio Vlambeer stopt na tien jaar | NU

De Nederlandse indiegamemaker Vlambeer, bekend van onder meer Nucleaire troon in Belachelijk...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *