Square Enix verkoopt Final Fantasy XIV weer vanaf 25 januari

Dit is een screenshot van de Endwalker met een dreigende draak op de achtergrond.

Maak je klaar.
schermafbeelding: Square Enix / Kotaku

Final Fantasy XIV Het is zo populair dat Square Enix afgelopen december stopte met de verkoop van het spel. Servers waren overbelast, waardoor lange wachttijden werden veroorzaakt en de ervaring werd aangetast. Nu zegt producer Naoki Yoshida dat digitale versies van de game vanaf 25 januari weer te koop zullen zijn, dankzij de verbeterde datacenters.

Dit zijn enkele van de details die Yoshida aankondigde in zijn laatste rapport Final Fantasy XIV: Endwalker wegenkaart.

Sinds de officiële lancering op 7 december vorig jaar, Endwalker Onze spelers hebben extreem veel congestie ervaren, waardoor onze spelers veel frustratie voelen”, schreef Yoshida. “De taak om de functies opnieuw in evenwicht te brengen, blijft ook op zijn plaats en we zullen aan deze en andere aanpassingen blijven werken. ”

“Terwijl bepaalde werelden tijdens de piekuren congestie blijven ervaren, begint ons plan om het probleem in wezen aan te pakken vorm te krijgen, en ik wil graag een routekaart met u delen.”

Dit zijn de belangrijke punten:

  • De digitale verkoop wordt hervat op 25 januari om 17.00 uur (Japanse tijd). “Als servers echter ernstige congestie blijven ervaren, kunnen we overwegen de digitale verkoop opnieuw op te schorten”, legt Yoshida uit. “We zijn ons ervan bewust dat sommige werelden tijdens piekuren een piek in het serververkeer ervaren, en hoewel sommigen deze beslissing om de verkoop te hervatten voorbarig vinden, vragen we om uw begrip.”
  • Japanse datacenters worden uitgebreid. wanneer wereld herboren Uitgebracht in 2013 waren er drie logische datacenters voor 32 werelden. Het aantal logische datacenters wordt uitgebreid naar vier; Het aantal werelden blijft echter hetzelfde. Het toegevoegde logische datacenter betekent dat servers gelijktijdige aanmeldingen naar alle werelden kunnen verwerken in een oplopend aantal van 50.000 of meer. Volgens Yoshida: “Dus, vanuit een langetermijnperspectief, willen we nog een logisch datacenter toevoegen en de grootte van werelden per logisch datacenter verkleinen, waardoor het maximale aantal mogelijke gelijktijdige logins met enkele duizenden per wereld wordt verhoogd.”
  • Tweetraps serveruitbreiding gepland naar Noord-Amerika, waarbij de eerste fase in augustus 2022 in werking treedt en de tweede fase in de volgende lente of zomer wordt uitgevoerd. De eerste fase voegt een nieuw logisch datacenter toe, waaronder vier nieuwe werelden. “In de tweede fase van de uitbreiding zijn we van plan om nog vier nieuwe werelden toe te voegen binnen het nieuw gecreëerde DC-logische raamwerk, wat resulteert in een vier DC-logische configuratie van 8:8:8:8.” Square Enix overweegt nog een grotere update voor Patch 7.0. Als deze plannen uitkomen, worden er meer details bekendgemaakt.
  • Een soortgelijke tweefasige serveruitbreiding naar Europa is ook gepland. De eerste fase is gepland om te beginnen in juli 2022, en de tweede fase begint de volgende zomer.
  • Oceanisch datacenter opent op 25 januari (JST)Twee weken eerder dan gepland komen er vijf nieuwe werelden beschikbaar.
  • De momenteel opgeschorte Home World Transfer Service keert terug op woensdag 26 januari (JST). “Bovendien zal de Home World Transfer Service bij hervatting beschikbaar zijn voor alle spelers in alle datacenters, niet alleen voor degenen die verhuizen naar een datacenter in Oceanië”, legt Yoshida uit. “Degenen die van thuiswereld willen veranderen, kunnen dat doen, behalve voor transfers naar bepaalde drukke werelden.”
  • Het reissysteem is gepland in het datacenter voor 6.1x patch. Hierdoor kunnen spelers andere werelden bezoeken in logische datacenters die zich in hetzelfde fysieke datacenter bevinden. Spelers kunnen echter geen werelden in verschillende regio’s of fysieke datacenters bezoeken. Het reissysteem van het datacenter heeft meer beperkingen dan het wereldwijde bezoeksysteem. Volgens Yoshida: “Hoewel reizen tussen regio’s technisch mogelijk is, wordt de implementatie nog bestudeerd.”

Yoshida verontschuldigde zich opnieuw voor de vertraging en vroeg om ieders begrip.

“Ondanks deze moeilijkheden zijn we van mening dat het uitbreiden van deze server een belangrijke stap voorwaarts is om spelers de best mogelijke game-ervaring in FFXIV te bieden”, schreef Yoshida.

“We zullen tot 2023 blijven werken aan het verbeteren van de servers, waarbij we enorm veel financiële middelen en mankracht besteden, maar we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze inspanning geen negatieve invloed heeft op je speelvermogen, dus we waarderen uw steun terwijl u doorgaat met uw avonturen.

READ  De perfecte snelle Super Mario Bros wint na twee jaar
Written By
More from Aubrey Mason
Bowser verdacht van het verkopen van gadgets om illegaal Nintendo-spellen te spelen | NU
Een 51-jarige Canadees genaamd Gary Bowser wordt het vermoedelijke verkocht een gadget...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *