Starlink satelliet-internet heeft een record downloadsnelheid bereikt

Gepubliceerd:

20 mei 2021 02:14 GMT

Elon Musk beloofde eerder dat het satellietnetwerk van SpaceX tegen het einde van dit jaar internetsnelheden tot 300 Mbps zal bieden.

De download van de internetsatelliet van Starlink overschreed de 500 Mbps in een snelheidstest die werd uitgevoerd door een gebruiker in Kassel, Duitsland. Dit is een van de hoogste scores die tot nu toe voor Starlink zijn gedetecteerd, hoewel de service zich nog in de bètatestfase bevindt. Wccftech.

Gebruiker uit Duitsland nam deel aan Reddit Uw snelheidstestresultaten met de Ookla-service. In de eerste test downloadde Starlink gegevens met 542 Mbps en de downloadsnelheid was 38,8 Mbps met een latentie van slechts 9 ms.

Een andere test die een uur later werd uitgevoerd, toonde scherpere resultaten, waarbij de service een downloadsnelheid van 560 Mbps bereikte, met een latentie van 13 milliseconden. Zelfs nadat “cookies” uit hun browser waren verwijderd, ontving de gebruiker dezelfde gegevensoverdrachtsnelheid.

Volgens experts kan de gegevensoverdrachtsnelheid van de Starlink-satelliet variëren en van veel factoren afhangen. Een daarvan is het aantal abonnees dat tegelijkertijd is verbonden met een bepaalde reeks satellieten. Grondnetwerken hebben ook invloed op de prestaties van SpaceX’s Starlink, die al een vloot van meer dan 1.200 satellieten in een lage baan om de aarde heeft.

Op 22 februari, Elon Musk Ik liet zien Het Starlink-satellietnetwerk zal later dit jaar internetsnelheden van 300 Mbps bieden, in plaats van de 100 Mbps die momenteel worden aangeboden door bètaversies van de dienst in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

READ  CGPSC SSE Mains Admission Card 2019, hoe te downloaden

De CEO van SpaceX gaf ook aan dat zijn bedrijf tegen het einde van het jaar voldoende satellieten zal hebben gelanceerd Starlink Om “het grootste deel van de wereld” wereldwijde dekking te bieden met lage kosten, lage latentie en breedbandinternetdiensten die de hele planeet bestrijken tegen 2022.

Written By
More from Eda Greene

The East’s Daily Download, maandag 31 mei – WNCT

Mama Monday: de betekenis van Memorial Day onderwijzen Nieuws / 29 minuten...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *