Steam kan peer-to-peer LAN-downloads toestaan

Tegenwoordig is het voor de meeste gezinnen waarschijnlijk de norm om internetverbindingen met verschillende snelheden te hebben, maar over het algemeen geen downloadbeperkingen. Als je meestal een verbinding met een lage hoge downloadsnelheid gebruikt, of een datalimiet gebruikt, kan het downloaden van games erg moeilijk zijn, vooral gezien de grootte van games tegenwoordig. Maar met een toekomstige functie kan Steam dingen gemakkelijker maken, vooral als je gemakkelijk toegang hebt tot een andere gaming-pc.

Zoals PC Gamer meldt, heeft SteamDB-maker Pavel Djundik een code ontdekt in de nieuwste b├Ętaversie van Steam-client die verwijst naar een functie die wordt beschreven als peer-to-peer-downloads via een LAN. Het idee is dat als je een specifieke game naar een gaming-laptop wilt downloaden, maar je hebt al een desktop met die game, je de game van het gameplatform kunt downloaden in plaats van internet.

Dit gebruiksscenario is zeker zeer geschikt. De meeste mensen zullen niet meerdere gaming-pc’s hebben, of het nu desktops of laptops zijn, om hiervan te profiteren, omdat ze allemaal net zo duur zijn. Maar als je bijvoorbeeld een vriend in de buurt hebt die de game op zijn systeem heeft ge├»nstalleerd, kun je hem vragen zijn laptop mee te nemen, of je kunt je computer daarheen rijden en de download sneller dan normaal uitvoeren.

Ondanks al deze kanttekeningen bij het gebruik van de functie door de gebruiker, kan dit ook de congestie enigszins verlichten. Dat komt omdat de functie het aantal mensen dat hetzelfde spel online downloadt, zal verminderen. Dat gezegd hebbende, valt nog te bezien of dit uiteindelijk in de openbare Steam-client terechtkomt. Valve moet het nog officieel aankondigen, in tegenstelling tot Steam Deck UI die de launcher van de game overneemt Grote beeldmodus.

READ  Bless Unleashed PC werd 1 miljoen keer gedownload in de eerste 2 weken

(bron: Pavel Djundik / Twitter Over computer spelletjes)

Volg ons InstagramEn de FacebookEn de Twitter of kabel Voor meer updates en het laatste nieuws.

Written By
More from Eda Greene
Pitt herenbasketbal kondigt drie niet-conferentie thuiswedstrijden aan
Pitt herenbasketbal kondigt drie niet-conferentie thuiswedstrijden aan 13-11-2020 14:00:00 uur PITTSBURGH –...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *