iOS 16 is nu uit, download het!

het is tijd! iOS16 is uit. De grootste iPhone-update van het jaar is nu beschikbaar om te downloaden en te installeren, waardoor je iPhone talloze nieuwe functies krijgt. Hoe download je iOS 16? En wat is er nieuw? Dit is wat u moet weten over de update.

iOS 16: wat brengt deze update voor je iPhone?

iOS 16 ميزات Functies

Grootste innovatie iOS 16? Je kunt met de wildernis mee Versier je vergrendelscherm. Kies een van de achtergronden (geanimeerd), kies de kleur en het lettertype van de klok en gebruik deze widgets met relevante informatie. Heb je een e-mail of iMessage verkeerd getypt? Geen paniek, want met iOS 16 is het mogelijk om berichten en bestanden te versturen E-mails ongeldig maken en bewerken. U kunt zelfs e-mails plannen om later te verzenden! Ook tof: voor jou Kaart beweging goedJe hebt geen Apple Watch meer nodig. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg!

Er zijn veel nieuwe iOS 16-functies. Je vindt er veel in ons artikel iOS 16: nieuwe functies die u nu moet proberen.

Wil je iOS 16 downloaden? Zet het in je achterhoofd!

In het ideale geval raakt u meteen die downloadknop. In de meeste gevallen gaat het goed. Wel is het verstandig om je voor te bereiden op de update. Dit zijn de punten die uw voorafgaande aandacht verdienen.

1. Controleer of je iPhone wordt ondersteund

Er zijn een paar iPhone-modellen die je voor het eerst niet meer kunt updaten. iPhone 6s (Plus) en de eerste iPhone SE en iPhone 7 (Plus) zijn niet geschikt. Je hebt minimaal een iPhone 8 nodig. Lees ook ons ​​artikel iOS 16-ondersteuning: welke iPhones krijgen de update (niet)?

READ  Verbind smartphone en pc: handige tips | achtergrond

2. Maak een back-up van je iPhone

Over het algemeen verloopt de update goed, maar je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Als je slim bent, maak dan een back-up. Veel werk? Nee – iCloud is erg snel, alleen via de iPhone zelf.

  • Ga op je iPhone naar Instellingen en tik bovenaan op je naam.
  • Tik op iCloud. Klik op iCloud-back-up.
  • Kies “Nu een back-up maken” of controleer of de huidige kopie nog vers is.

Lukt het niet op deze manier? Bekijk ons ​​artikel voor alternatieven Wilt u een back-up van de iPhone maken? We leggen uit hoe je dat doet .

3. Houd uw inloggegevens bij de hand

Niets is vervelender dan tijdens het updaten naar allerlei iconen te moeten zoeken. Tijdens de update wordt u mogelijk om uw toegangscode en Apple ID gevraagd – zorg ervoor dat u uw gegevens bij de hand hebt.

4. Misschien even wachten

19.00 uur Nederlandse tijd is traditioneel het tijdstip waarop de download beschikbaar is. Pas op voor grote drukte op Apple-servers. Voor je het weet ben je een uur onderweg. Terwijl het over een dag of zo veel sneller gaat. Wachten kan in ieder geval verstandig zijn. Apple heeft de nieuwe software uitgebreid getest met iOS 16 bèta. Maar de ervaring leert dat er in de eerste dagen na het loslaten van de tand nog allerlei kinderziektes ontstaan. Het is ook mogelijk dat sommige van je favoriete apps ineens niet meer zo goed werken als vroeger. Als je er geen zin in hebt, kun je het beste wachten.

READ  Malware gedetecteerd in deze Google Chrome-extensie met meer dan 200.000 downloads - Scam?!
iPhone 14 Pro nu tot €10 per maand korting!

En hoe zit het met iPad OS 16?

iPad OS 16

iPad OS 16 Voor iPad is vertraagd. Het is de eerste keer dat de grote iOS- en iPadOS-update van dit jaar niet tegelijkertijd is verschenen. We weten nog niet wanneer je je iPad kunt updaten, dit zal waarschijnlijk pas ergens in oktober gebeuren. We verwachten ook een Apple-evenement. Lees ook iOS 16 is (bijna) hier, maar waar is de grote iPad-update?

iOS 15.7?

iOS 15.7

Let op: De update staat op een iets andere plek dan normaal, waardoor je hem makkelijk over het hoofd ziet. Je vindt het in hetzelfde menu als altijd, maar dan onderaan de pagina. Boven aan het scherm zie je nog een update: iOS 15.7 – Voor je het weet ben jij de enige die de verkeerde download haalt. Trouwens, je kunt gewoon op Bijwerken naar iOS 16 onderaan het scherm tikken.

iOS 16 downloaden

De snelste manier om iOS 16 te downloaden is via de iPhone zelf.

  • Open de app Instellingen.
  • Klik op “Algemeen”.
  • Klik op Software bijwerken. Als er een update voor je klaar staat, zie je die hier. Anders zegt het dat uw systeem up-to-date is.
  • Klik op “Download en installeer” en ga naar de afsluitende stappen op het scherm.

Als je even wacht met updaten, zal de rode notificatie-app ergens in de komende dagen in de Instellingen-app verschijnen. Volg het gewoon om de update te installeren. Je kunt ook updaten via je Mac. Lees ons artikel over iOS-update.

Wekelijks al het Apple nieuws en handige tips in je inbox? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

More from Madison Garrett
Voorburgs Dagblad | Het Stadsarchief wil de impact van de coronapandemie in kaart brengen
Het Haags Stadsarchief, de plek waar de collectieve stadsgeschiedenis wordt vastgelegd, zal...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *