Stellaris-uitgever Paradox onthult een gigantisch nieuw ruimtestrategiespel

Stellaris-uitgever Paradox onthult een gigantisch nieuw ruimtestrategiespel

Stellaris, Crusader Kings 3, Skyline 2, Europa Universal. De afgelopen tien jaar heeft Paradox enkele van de beste strategiesimulatiespellen ontwikkeld en gepubliceerd die beschikbaar zijn op pc. Als je het kunt bouwen, aanpassen, minen, verslaan of onderzoeken, zal Paradox waarschijnlijk ergens in de toekomst betrokken worden. Nu onthult de 4X-game en managementsimulatie een nieuw ruimtegebaseerd bouw- en strategiespel dat het beste van Stellaris combineert met de gedetailleerde modulaire scheepsbouw van Starfield, FTL en meer. Gepubliceerd via Paradox Arc, dit is de Starminer en hij ziet er erg indrukwekkend uit.

Starminer is een nieuw ruimtestrategiespel dat zich richt op maatwerk en uitdagend sciencefiction-realisme. All One Word is ontwikkeld door het tweekoppige team CoolAndGoodGames en wordt uitgegeven door Paradox Arc, een divisie van Paradox die op zoek is naar aankomende indiegames met serieuze belofte.

Hier is het idee. Je begint met een schip met één kleine as, dat door een volledig 3D-versie van de diepe ruimte zweeft, op zoek naar schaarse hulpbronnen. Met behulp van volledig simulatiefysica moet je je schip zorgvuldig door asteroïdevelden en andere intergalactische gevaren manoeuvreren terwijl je je eerste upgrades en eenheden verzamelt. Bekijk hieronder de allereerste trailer:

Vanaf daar begin je met het upgraden van je primaire schip en vervolgens, geleidelijk aan, de hele vloot. De opties zijn onbeperkt. Misschien wil je je concentreren op een enorme lading, en één enorme reus bouwen die massaal grondstoffen kan onttrekken. Of misschien ben je meer geïnteresseerd in verkenningen en wil je een groep kleinere, wendbaardere schepen die de uithoeken van de diepe ruimte kunnen verkennen.

READ  Dappere ranglijst geplaagd door spelers die "tactische gebruikersnamen" gebruiken

Accepteer missies van aannemers, ruil je vondsten in voor contant geld, of houd alles wat je vindt voor jezelf, en smeed je schepen door puur hard werken. Misschien wil je wetenschap nastreven en modules creëren die onderzoek en kennis versnellen. Of misschien wil je een gigantisch slagschip, uitgerust met het meest angstaanjagende arsenaal in de Melkweg.

Maar hier is het probleem: hoe groter je wordt en hoe meer je mijnt, hoe groter het risico om ontdekt te worden door een buitenaards wezen met een onheilspellende naam. Zodra ze weten dat je er bent, komen ze je achterna, en als je niet voorbereid bent, kan dit je einde betekenen.

Starminer zal naar verwachting begin 2024 op Steam Early Access verschijnen, hoewel er nog geen specifieke releasedatum is vastgesteld. Je kunt het echter wel op je verlanglijstje zetten in de Valve Store nu. Als je van Stellaris, Cities en slopende sci-fi-strategie houdt, is dit een spel dat de moeite waard is om te bekijken.

Probeer in plaats daarvan enkele van de beste grote strategiespellen, of misschien wel de beste 4X-spellen die momenteel op pc beschikbaar zijn.

Je kunt ons ook volgen Google Nieuws Voor dagelijks pc-gamingnieuws, recensies en handleidingen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *