Stimuluscontroles zullen worden opgenomen in de nieuwe GOP-factuur

Stimuluscontroles zullen worden opgenomen in de nieuwe GOP-factuur

Minister van Financiën Steve Mnuchin zegt dat de voorgestelde coronaviruswetgeving die naar verwachting maandag wordt vrijgegeven, directe stimuleringsbetalingen aan individuen zal omvatten.

“We hebben de directe betalingen – en zoals u nu, zijn de directe betalingen een veel snellere manier om iedereen effectief een belastingverlaging te geven”, zei Mnuchin zondag in een interview met Fox News.

In maart keurde het Congres een eerste ronde van $ 1.200 stimuleringscheques goed voor mensen die minder dan $ 75.000 verdienden. Voor hogere inkomens was er een geleidelijke afbouw. Mensen die $ 99.000 verdienden, ontvingen niets.

Details van het GOP-voorstel, inclusief een mogelijk inkomensplafond, waren niet meteen duidelijk.

Leider van de meerderheid van de senaat, Mitch McConnell (R-Ky.), Kondigde donderdag de opzet aan van een Republikeins wetsvoorstel ter waarde van $ 1 biljoen dat door Mnuchin is aangegaan als de belangrijkste onderhandelaar van de Trump-regering. Het is onduidelijk of de rechtstreekse betalingen op de kernrekening staan.

“Het zal niet in de basisrekening staan”, vertelde Mnuchin donderdag aan CNBC.

Sommige Republikeinse senatoren, waaronder Kentucky Sen. Rand Paul, zijn tegen een nieuwe ronde van stimuleringscontroles, hoewel de Democraten hen grotendeels steunen.

President Trump ondersteunt ook nog een ronde rechtstreekse betalingen om de economische schade van de pandemie te compenseren.

Mnuchin zei donderdag: “De voorkeur van de president is om ervoor te zorgen dat we snel rechtstreekse betalingen doen, zodat mensen in augustus meer geld krijgen.”

Er zullen waarschijnlijk beschermde onderhandelingen met de Huisdemocraten plaatsvinden nadat de Republikeinse leiders in de Senaat hun wetgeving maandag hebben onthuld. In mei hebben House Democrats een wetsvoorstel van $ 3 biljoen aangenomen dat directe betalingen omvatte, samen met reddingsoperaties voor staten en huur- en hypotheeksteun.

READ  Ascent's nieuwste patch voegt raytracing toe aan Game Pass-versie, vernietigt coöp-bugs

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *