Congres om zaak van Top Court in te trekken? Partij verdeeld over Rajasthan

Congres om zaak van Top Court in te trekken? Partij verdeeld over Rajasthan

Sachin Pilot is ontslagen als vice-minister van Rajasthan en chef van het staatscongres

New Delhi:

Het congres is verdeeld over de juridische behandeling van de Rajasthan-zaak bij het Hooggerechtshof, vertelden bronnen aan NDTV een dag voordat de rechtbank de zaak zou horen. Een sectie wil dat het congres zijn verzoekschrift voor de rechtbank trekt en de kwestie politiek behandelt. Deze leiders, zeiden bronnen, vinden dat de crisis politiek moet worden aangepakt. Anderen willen de opdracht graag voor de rechtbank houden. De uiteindelijke beslissing is overgelaten aan het opperbevel van de partij, aldus bronnen.

Vorige week, nadat het rebellenkamp onder leiding van Sachin Pilot naar het Hooggerechtshof van Rajasthan was gegaan en het hem tijdelijke verlichting had gegeven, had het congres een verzoekschrift ingediend bij het Hooggerechtshof tegen de order. Op vrijdag breidde de Hoge Raad de bescherming uit tot het Sachin Pilot-kamp en zei dat de Spreker geen actie tegen hen kan ondernemen totdat de grotere constitutionele vraag over de bevoegdheden van de Spreker is beslist.

De hoogste rechtbank zal de kwestie morgen behandelen.

Het is echter waarschijnlijk dat de kwestie de strategie van het Congres om de vergadering zo spoedig mogelijk bijeen te roepen, zal verstoren.

Gouverneur Kalraj Mishra, die het eerste voorstel van de Ashok Gehlot-regering om de vergadering bijeen te roepen, heeft afgewezen, had het genoemd als een van de zes redenen voor weigering.

“De kwestie van diskwalificatie van sommige MLA’s is in behandeling bij het Hooggerechtshof en het Hooggerechtshof. De regering is verzocht kennis te nemen van de kwestie”, las een bericht van het gouverneursbureau op vrijdag.

READ  Het Hooggerechtshof van Islamabad zegt dat India een nieuwe kans krijgt om een ​​advocaat te benoemen

Verschillende belangrijke congresleiders zijn nu van mening dat het verzoekschrift bij het Hooggerechtshof nu moet worden ingetrokken en dat de kwestie politiek moet worden voortgezet.

De heer Gehlot stuurde vandaag een tweede voorstel naar de gouverneur, daarbij verwijzend naar coronavirus als agenda en naar 31 juli als datum. Er staat geen woord in over de vloertest.

De heer Gehlot beweert dat sommige MLA’s die hem steunen gegijzeld worden in het rebellenkamp in Haryana’s Gurugram en zodra de rebellen gedwongen worden om naar Jaipur te komen voor de vergadering, zullen zijn aantallen verder toenemen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *