Stop met feesten of we gaan misschien weer op slot, vertelt de regionale chef aan de jonge Catalanen

Stop met feesten of we gaan misschien weer op slot, vertelt de regionale chef aan de jonge Catalanen

BARCELONA – Jonge Catalanen moeten stoppen met feesten om een ​​golf van nieuwe gevallen van coronavirus te stoppen, anders moeten lokale autoriteiten mogelijk strenge beperkingen opleggen, zei de leider van de noordoostelijke Spaanse regio maandag.

Catalonië vormt de kern van een opleving in gevallen van coronavirus in Spanje die begonnen nadat vorige maand een landelijke afsluiting werd opgeheven. Frankrijk heeft zijn burgers gevraagd daar niet heen te reizen en Duitsland en België hebben hetzelfde gedaan voor een deel van de regio.

“Als we doorgaan met het huidige tempo van het sociale leven, is het enige dat we zullen bereiken de situatie verslechteren”, zei de Catalaanse regionale leider Quim Torra, nadat jongeren waren teruggekeerd naar de traditie van “botellones”, waar ze elkaar ’s avonds buiten ontmoeten om drinken en feesten.

“Het doen van botellones toont een gebrek aan solidariteit”, vertelde Torra op een persconferentie, eraan toevoegend dat de jongeren het coronavirus vervolgens konden doorgeven aan meer kwetsbare mensen.

Met het oog op buitenlandse bezoekers zei Torra echter ook dat Catalonië “klaar was om alle toeristen te ontvangen” en over robuuste gezondheidsmaatregelen beschikte.

De Spaanse regering heeft gezegd dat jongeren behoren tot de groepen met het hoogste aantal nieuwe infecties in deze post-lockdown-golf van COVID-19.

Op vrijdag verspreidde Torra op sociale media een video waarin jongeren zelf waarschuwen voor de gevaren. ‘Coronavirus-aanvallen’ s nachts en vooral de jongere bevolking ‘, zei een tiener in de video.

De regionale regering van Torra heeft vrijdag de sluiting van alle nachtclubs bevolen, terwijl bars en restaurants in tientallen gemeenten, waaronder Barcelona, ​​moesten sluiten om middernacht. Het heeft ook aanbevolen dat ongeveer vier miljoen mensen thuis blijven en alle essentiële reizen vermijden.

READ  Game Day Blog: Hawaii vs Duquesne FC

In veel delen van Catalonië – in 2019 de Spaanse regio die het meest werd bezocht door buitenlandse toeristen – is het aantal infecties nu vergelijkbaar met de situatie voordat Spanje in maart een nationale afsluiting verklaarde, zei Torra.

Mogelijk moeten er meer beperkende maatregelen worden opgelegd als de situatie niet binnen tien dagen verbetert, zegt hij, zonder er nader op in te gaan.

“We staan ​​voor de 10 meest beslissende dagen van de zomer. We bevinden ons in een kritieke situatie. Het is in onze handen om te voorkomen dat de situatie escaleert, ‘zei Torra.

De historische Sagrada Familia-basiliek van Barcelona kan een boete krijgen, voegde hij eraan toe, nadat er in het weekend een mis werd gehouden die het toegestane aantal bezoekers overschreed.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *