Verkiezing 2020: een groot teken dat Trump een zwakke kandidaat is

electoral college explainer animation orig_00010629.jpg

Maar ten minste één belangrijke indicator suggereert dat Trump het inderdaad slechter doet dan de gemiddelde Republikein onder dezelfde omstandigheden zou doen – Trump lijkt niet de gemiddelde boost te krijgen die een zittende partij doet in vergelijking met zijn partijbroeders in de Tweede Kamer.

Kijk naar de live interviews met interviews (en trouwens alle enquêtes) genomen deze zomer die vroeg naar de race voor het presidentschap en de race voor het Congres. Door elke enquêteur slechts één keer in het gemiddelde te tellen, leidt voormalig vice-president Joe Biden Trump met 10 punten in deze peilingen. Kandidaten van het Democratische Huis lopen 8 punten voor op de Republikeinen op de algemene congresstemming in dezelfde onderzoeken.
Dit gaat samen met het feit dat Republikeinse kandidaten voor de Tweede Kamer zijn zijn minder waarschijnlijk dan Democratische kandidaten om interne opiniepeilingen vrij te geven die een presidentieel resultaat bevatten. In theorie zou dit erop wijzen dat Trump zwak is in hun districten.

Het feit dat de voorsprong van Biden breder is dan de voorsprong van de House Democrats is ongebruikelijk. Als het zo is, zou het a-historisch zijn.

Je zou verwachten dat Trump het beter zou doen dan de Republikeinen die in de Tweede Kamer lopen. De simpele reden is dat meer democraten (dwz de meerderheidspartij) een machtsvoordeel in de Tweede Kamer hebben, terwijl Trump datzelfde voordeel geniet voor het presidentschap.

Historisch gezien hebben gevestigde exploitanten het heel goed gedaan tegen uitdagers. We zien dat in races voor alle ambtsniveaus (bijv. Huis, Senaat en president). Zittende presidenten hebben de afgelopen 80 jaar 10 op 13 in hun biedingen voor een nieuwe termijn gestaan. En zelfs als het voordeel van de gevestigde orde in het Huis is afgenomen, is het nog steeds ongeveer 3 punten waard.
Bekijk de onderlinge peiling van Trump en Biden

Sinds 1940 zijn er acht verkiezingen geweest waarbij een zittende president zich kandidaat stelde voor een nieuwe ambtstermijn en zijn partij geen controle had over het Huis. Bij deze verkiezingen heeft de president het zes of acht keer (75%) beter gedaan dan de leden van zijn partij. De president heeft in geen van deze jaren meer dan drie punten slechter gepresteerd dan zijn huisgenoten.

READ  Nieuw De wereld eindigt nu met uw opening zonder de aftiteling
We zagen het fenomeen pas in 2012 plaatsvinden. De toenmalige president Barack Obama won de populaire stemming met 4 punten, terwijl House Democrats, die in de minderheid waren, alleen het House Popular wonnen. stemmen met 1 punt. Met andere woorden, Obama deed het met drie punten beter dan de House Democrats.

Acht verkiezingen zijn natuurlijk geen bijzonder groot aantal verkiezingen. We kunnen het uitbreiden tot de verkiezingen waarbij de zittende president zich niet voor een nieuwe termijn kandidaat stelde. In deze gevallen moeten we nog steeds verwachten dat de partij die de meerderheid in het Parlement controleert, het beter doet in House-races dan in de presidentiële race, omdat gevestigde exploitanten het beter doen.

Als we deze verkiezingen in onze fractie opnemen, is de partij met huiscontrole de presidentskandidaat van hun partij 13 van de 15 keer (87%) in de afgelopen 80 jaar overtroffen.

Of anders gezegd, de minderheidspartij in het Huis heeft het 13 van de 15 keer beter gedaan in de presidentiële race als ze ofwel het Witte Huis controleren of de zittende president zich niet kandidaat stelt voor herverkiezing. Het overgrote deel van de tijd is het niet eens dichtbij.

Bij verkiezingen waarbij de minderheid van het Huis het Witte Huis controleert of een zittende partij zich niet kandidaat stelt voor herverkiezing, heeft de minderheidspartij van het Huis het beter gedaan in de presidentiële race met 3 punten of meer (afgerond) 12 van 15 keer (80%) in de laatste 80 jaar. Trump bevindt zich momenteel 5 punten onder deze drempel, aangezien hij 2 punten slechter presteert dan House Republicans.

READ  Hoe aan de slag met Bitcoin Era?

Interessant is dat de algemene congresstemming het grootste deel van 2020 redelijk stabiel is gebleven. Trump deed het het grootste deel van het jaar, tot deze zomer, beter dan House Republicans.

Nu zou het zo kunnen zijn dat House Republikeinen Trump voorlopen omdat kiezers opzettelijk hun ticket splitsen. Het is mogelijk dat ze denken dat Trump zal verliezen, dus ze willen de Democraten niet de volledige macht geven. Kiezers zijn dat wel iets meer geneigd om te geloven dat Trump herverkiezing zal winnen dan te verliezen.

Dit suggereert dat Trump waarschijnlijk door twee problemen werd gekwetst: zijn omgang met de coronavirus-pandemie en rassenverhoudingen. De pandemie van het coronavirus is deze zomer erger geworden, terwijl rassenverhoudingen laat dit voorjaar naar het nieuws kwamen na de moord op George Floyd.

Trump’s goedkeuringsbeoordeling over het coronavirus en rassenverhoudingen is in de jaren 30. Kiezers kunnen hem de schuld geven van zijn reactie zonder de straf door te schuiven naar House Republicans.

Misschien is het goede nieuws voor Trump dat als hij het slechter doet dan de fundamenten, hij ruimte voor verbetering heeft zonder dat de politieke omgeving te veel verandert.

Natuurlijk, zelfs als Trump het net zo goed deed als Republikeinse kandidaten voor het Huis, zou hij nog steeds achterblijven.

Written By
More from Aubrey Mason
Deze maand 15 jaar geleden kondigde Valve Half-Life 2: Episode 3 aan
afbeelding: klep Het is net alsof het gisteren was toen Valve een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *