De VS trekken bijna 12.000 troepen uit Duitsland terug die miljarden en jaren zullen kosten

De VS trekken bijna 12.000 troepen uit Duitsland terug die miljarden en jaren zullen kosten

Minister van Defensie Mark Esper erkende dat het plan miljarden zal kosten om uit te voeren, toen hij het besluit woensdag officieel aankondigde van het Pentagon. Amerikaanse defensieambtenaren zeiden dat het jaren zal duren om de troepen te verplaatsen.

Het plan om Amerikaanse troepen uit de oude NAVO-bondgenoot te trekken, is op brede tweeledige oppositie gestuit, omdat men bang was dat het de positie van het Amerikaanse leger ten opzichte van Rusland zou verzwakken, maar de regering-Trump heeft besloten de zet voort te zetten.

Trump verdedigde de beslissing woensdag en zei dat de troepen werden teruggetrokken omdat Berlijn het NAVO-doel van 2% van haar BBP niet aan defensie besteedde en omdat Duitsland “profiteerde” van de VS.

‘We geven veel geld uit aan Duitsland, ze profiteren van ons op de handel en ze profiteren van het leger, dus we verminderen de strijdmacht’, zei hij tegen verslaggevers in het Witte Huis.

‘Ze zijn er om Europa te beschermen, ze zijn er om Duitsland te beschermen en Duitsland zou ervoor moeten betalen’, voegde Trump eraan toe. ‘We willen niet meer verantwoordelijk zijn.’

Defensieambtenaren zeiden woensdag echter dat het besluit over de plaats van de Amerikaanse troepen die Duitsland verlaten niet wordt beïnvloed door de vraag of het nieuwe gastland de doelstelling van 2% heeft gehaald.

België en Italië, de twee landen die Amerikaanse troepen uit Duitsland zullen ontvangen, geven zelfs een nog kleiner percentage uit aan defensie dan Berlijn.

Ongeveer 11.900 Amerikaanse troepen, een mix van leger- en luchtmachteenheden, zullen uit Duitsland worden verwijderd om te voldoen aan de door Trump opgelegde limiet van 25.000 Amerikaanse troepen in Duitsland, volgens een hoge Amerikaanse defensiefunctionaris, een aantal hoger dan het cijfer van 9.500 dat werd gebruikt toen de verlaging voor het eerst werd aangekondigd.

READ  Mogelijk zijn er nieuwe Skyrim DLC-inhoud en belangrijke updates gelekt

“Het huidige EUCOM-plan zal ongeveer 11.900 militairen uit Duitsland verplaatsen, van ongeveer 36.000 tot 24.000, op een manier die de NAVO zal versterken, de afschrikking van Rusland zal versterken en zal voldoen aan de andere principes die ik heb uiteengezet”, vertelde Esper aan verslaggevers. aan het Amerikaanse Europese Commando dat toezicht houdt op de Amerikaanse strijdkrachten op het continent.

37 keer was Trump zacht voor Rusland

Ambtenaren zeiden dat de discrepantie te wijten was aan het feit dat na een evaluatie bleek dat er iets meer Amerikaanse troepen permanent aan Duitsland waren toegewezen, ongeveer 36.000, dan oorspronkelijk gepland.

Van de troepen die Duitsland verlaten, zullen er ongeveer 5.400 “in Europa blijven”, aldus de functionaris. De resterende 6.400 strijdkrachten en hun families zullen worden teruggestuurd naar de VS en zullen op termijn worden overgeplaatst naar Europa.

Defensieambtenaren zeiden dat dit miljarden dollars zal kosten, aangezien er waarschijnlijk zowel in Europa als in de VS nieuwe militaire constructie nodig zal zijn om de extra troepen te huisvesten.

Republikeinse senator Mitt Romney sloeg woensdag de beslissing en noemde het plan “een ernstige fout” en “een geschenk aan Rusland”.

‘Het plan van de regering om duizenden Amerikaanse troepen uit Duitsland te verwijderen, is een ernstige fout. Het is een klap in het gezicht van een vriend en bondgenoot, terwijl we in plaats daarvan dichterbij moeten komen in onze wederzijdse inzet om Russische en Chinese agressie af te schrikken’, hij tweette kort na de aankondiging van Esper.

“Het is een geschenk aan Rusland in een tijd waarin we net vernomen hebben van zijn steun aan de Taliban en berichten over premies voor het doden van Amerikaanse troepen. De beweging kan tijdelijk goed spelen in de binnenlandse politiek, maar de gevolgen zullen blijvend en schadelijk zijn voor Amerikaanse belangen, ‘voegde Romney eraan toe.

READ  De erfenis van Hogwarts is getroffen door een overweldigende vertraging

Key Command Centers worden verplaatst

Belangrijke Amerikaanse commandocentra zullen ook worden verplaatst als onderdeel van de verhuizing, bevestigden Esper en militaire topleiders woensdag.

Gen. Tod Wolters, de commandant van het US European Command en NAVO’s Supreme Allied Commander Europe, zei dat de VS het EUCOM-hoofdkwartier van Duitsland naar België zou verplaatsen als onderdeel van een poging om het commando samen te vestigen met het militaire hoofdkwartier van de NAVO daar, en dat het hoofdkwartier van Africa Command mogelijk naar een nader te bepalen locatie verhuist.

“We zijn ook van plan drie hoofdkwartieren ter grootte van een brigade te verplaatsen, een artilleriebataljon luchtverdediging en een technisch bataljon vanuit België naar België, en twee kleinere ondersteunende en contracterende organisaties naar Italië”, vertelde Wolters aan verslaggevers bij het Pentagon.

Wolters specificeerde verder dat een F-16-eskader van Duitsland naar Italië zou worden verplaatst en dat ze verwachtten dat ook twee bataljons van Duitsland naar Italië zouden worden verplaatst.

De terugtrekking van Duitse troepen benadrukt het stijgende fortuin van twee bondgenoten van het Witte Huis te midden van de isolatie van Esper

De verdedigingsambtenaar bevestigde dat de herpositionering “maanden zal duren om te plannen en jaren om uit te voeren”, een tijdlijn die eerder deze maand voor het eerst werd onthuld door de voorzitter van de Senaatscommissie voor de strijdkrachten, senator Jim Inhofe, die op de hoogte was gebracht van het plan.

De tijdlijn suggereert dat het plan kan worden teruggedraaid als Trump de verkiezingen in november verliest.

Defensieambtenaren zeggen dat de Duitse minister van Defensie, Annegret Kramp-Karrenbauer, en de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, op de hoogte waren gebracht van de geplande aftrekking, evenals de belangrijkste leden van het congres.

Defensieambtenaren zeiden dat minister van Defensie Mark Esper had opgedragen dat de herpositionering tot doel heeft de afschrikking tegen Rusland te versterken, de NAVO te versterken en families van Amerikaanse militairen te ondersteunen.

READ  F1 23 coureursranglijsten: topcoureurs, teams, algemene beoordelingen en meer

Trump zei dat hij de stap leidde omdat hij van mening is dat Duitsland niet genoeg aan defensie uitgeeft

Trump, die de verhuizing regisseerde, zei dat hij dit deed omdat Berlijn de NAVO-doelstelling om 2% van het BBP aan defensie uit te geven en slechts ongeveer 1,38% te besteden, niet heeft gehaald.

“Een van de weinige landen die niet is overeengekomen om te betalen wat ze zouden moeten betalen (op de NAVO) is Duitsland. Dus, ik zei tot ze betalen, we verwijderen onze soldaten, een aantal van onze soldaten, met ongeveer dan zullen we zien waar we naartoe gaan, als we op ongeveer 25.000 komen, ‘zei Trump vorige maand.

De terugtrekking van Duitse troepen benadrukt het stijgende fortuin van twee bondgenoten van het Witte Huis te midden van de isolatie van Esper

Maar Italië besteedt slechts ongeveer 1,22% van zijn BBP aan defensie-uitgaven, terwijl België ongeveer 0,93% van zijn BBP uitgeeft aan defensie, en staat zo laag bij de NAVO-leden.

Terwijl het nationale leiderschap van Duitsland grotendeels stil was over de bezuinigingen, schreven lokale leiders die de staten vertegenwoordigen waar Amerikaanse troepen zijn ondergebracht, onlangs aan leden van het Amerikaanse Congres met het verzoek de beslissing ongedaan te maken.

” We pleiten ervoor dat dit diepgaande partnerschap wordt voortgezet en dat Amerikaanse troepen op hun locaties in Europa en Duitsland blijven ”, schreven de leiders van de Duitse deelstaten Baden-Wuerttemberg, Rijnland-Palts, Hessen en Beieren.

“We vragen u daarom om ons te steunen in ons streven om de vriendschapsband niet te verbreken, maar om deze te versterken en de Amerikaanse aanwezigheid in de toekomst in Duitsland en Europa veilig te stellen”, voegde de brief eraan toe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *